Anmeldernes dom: Mageløs iscenesættelse af et ordløst eventyr

Fem stjerner i Randers Amtsavis og hele seks stjerner hos Gaffa får forestillingen Watermusic med på vejen

Slæbebåden Jens Ove spillede en vigtig rolle under Watermusic i Randers.

- Folket skal vide, at fordommene om Randers som værende en Brian-by kommer til kort, når Randers Egnsteater – i samarbejde med kulturhovedstaden Aarhus 2017 – byder på en storslået og kunstnerisk oplevelse som Watermusic.

Så kort og præcist lyder det fra musiksitet Gaffa efter gårsdagens premiere på Watermusic på Randers Havn. Anmelderen Lise Sastakauskas giver forestillingen seks stjerner.

00:47

Kronprinsesse Mary var mindst lige så imponeret over Watermusic som anmelderne. 

Luk video

Hun roser stort set alle elementer i Watermusic, og fortællingen om havdronningen og pramdrageren blev ifølge hende fremført til perfektion.

- Den spektakulære ide bag stykket, der forener lyd, lys og dans til vands, lands og i luften, har fanget opmærksomhed fra både nær og fjern, selv hos Kronprinsesse Mary, der i aften ser med fra tilskuerpladserne. På nær enkelte, lette skyer er det en stjerneklar aften, og set i lyset af den våde sommer, vi har haft i år, kunne det opsigtsvækkende teaterstykke sådan set ikke opføres under bedre vejrforhold, lyder det fra Lise Sastakauskas.

Det virker på ingen måde til, at noget har været overladt til tilfældighederne, og derfor rummer dommen over aftenens forestillingen kun lidt kritik.

Lise Sastakauskas, anmelder

Hendes konklusion over stykket er derfor også klar.

- Det virker på ingen måde til, at noget har været overladt til tilfældighederne, og derfor rummer dommen over aftenens forestillingen kun lidt kritik. Et enkelt minus har været de bagerste pladser, hvor det efter sigende skulle være svært at følge med i stykkets gang, og dertil har musikken ikke kunne bære showet alene, siger Gaffa-anmelderen.

Læs også Watermusic – en fortælling om kærligheden mellem vandet og landet

Også en reporter fra den lokale avis, Randers Amtsavis, har megen ros til overs for Watermusic.

- Mageløs iscenesættelse af et ordløst eventyr, hvor det lykkedes instruktør Kevin Finnan at skabe balance og brillians i det samlede lyd- og lysbillede. En gammel industrihavn lagde kulisse til en flot verdenspremiere, skriver kulturjournalist Lisbeth Stryhn fra Randers Amtsavis.

Efter showet var de involverede – blandt andre hovedrolleindehaveren Oh Land og Kronprinsesse Mary – også fuldt ud tilfredse med, hvordan fremførelsen gik.

01:37

Hovedrolleindehaveren Oh Land var lettet og begejstret efter forestillingen. 

Luk video

- Det var en stor oplevelse. Det er ikke ofte, at man oplever noget så storslået og med så mange sanseindtryk. Det var fortryllende. Stort tillykke til alle her for en meget flot forestilling, sagde kronprinsesse Mary lørdag til TV2 ØSTJYLLAND.

Det gik så godt, som man overhovedet kunne forestille sig i sin vildeste fantasi. Der var en ro, som jeg var så lettet over. Der var så mange ting, der kunne gå galt, og det gjorde det bare ikke.

Oh Land

- Randers viser, hvad de kan, og de har vist det på største vis. Jeg synes, det er et meget flot samarbejde, der er blevet skabt, som har gjort det her projekt til noget så stort, lød det videre fra det kongelige islæt.

Oh Land havde ligeledes intet at sætte en finger på.

- Det gik så godt, som man overhovedet kunne forestille sig i sin vildeste fantasi. Der var en ro, som jeg var så lettet over. Der var så mange ting, der kunne gå galt, og det gjorde det bare ikke, og det virkede som om, at alle nød det, sagde Oh Land, med det borgerlige navn Nanna Øland Fabricius, til TV2 ØSTJYLLAND.