Aarhusianere om vejarbejde: Det er ét stort kaos

Aarhus Kommune har travlt med at blive klar til kulturåret 2017

- Det er helt ad Pommern til. Det er da ét stort kaos. Fuldkommen.

Sådan lyder dommen fra en af de mange aarhusianere, der hver dag må leve med de mange vejarbejder, der i øjeblik er i gang i Danmarks næststørste by.

Betty Jensen er ligesom andre cyklister og bilister trætte af, at mange vejstrækninger og fortove i Aarhus i øjeblikket er spærret af, fordi der lægges asfalt, graves ledninger eller bygges letbane.

Mange af anlægsprojekterne i Aarhus skyldes, at byen i øjeblikket gør klar til at være europæisk kulturhovedstad i 2017.

For at få projekterne gennemført har Aarhus Kommune i år fordoblet sit anlægsbudget i forhold til det niveau, det normalt er på. 

Trine Buus Karlsen, der er chef for Anlæg i Center for Byens Anvendelse, understreger, at projekterne er nødvendige. Hun erkender dog, at vejarbejdet er generende for aarhusianerne.

VIDEO: Vi når det meste inden 1. januar, forsikrer rådmand for Teknik og Miljø Camilla Fabricius (S). Se et interview her.

- Det forstår vi udmærket godt. Men sådan er det tit i en by, der er under forandring. Der sker jo rigtigt meget, forklarer hun til TV 2 | ØSTJYLLAND. 

- Men vi vil rigtigt gerne være færdige, så vi kan byde gæsterne velkomne til Aarhus. Derfor arbejder vi rigtigt hårdt på at blive færdige med det sidste.

Også de trafikanter, der kører allerflest kilometer på de aarhusianske veje, nemlig taxachaufførerne, mærker effekterne af vejarbejderne.

De glæder sig til, at der igen bliver mere normale tilstande i Aarhus.

- Det har været træls. Der er en masse forsinkelser, og vi har svært ved at nå frem, siger Lami Marinah til TV 2 | ØSTJYLLAND fra forsædet i sin hyrevogn.

Se mere om aarhusianernes trafikale udfordringer i tv-indslaget øverst i artiklen.

IMG_Parkour224

play Moumen hopper fra mur til mur - lader sig ikke styre af usynlige regler

lægehelkiopter akuthelikopter helikopter

Person fløjet på hospitalet efter frontalt sammenstød

regn regnvejr

play Kraftig torden har på ny kurs mod Danmark

20200925-111922-L-1920x1280we

play Regnen vælter ned over Østjylland

elledning ledning el elektricitet strøm elmast

20.000 ramt af strømafbrydelse søndag morgen

Retten i Aarhus politi byret byretten domstol

Dommer fængsler 35-årig mand i sag om voldtægt

Dagens mest læste