Aarhus 2017 trak flere turister til hele regionen

2017 blev et godt år for turismen i Region Midtjylland, der var Europæisk Kulturhovedstad

Turismen stiger i hele Region Midtjylland. I løbet af 2017 var der i Region Midtjylland 11,2 millioner overnatninger på eksempelvis hoteller, feriehuse, vandrehjem og campingpladser.

Hele regionen har i løbet af det forrige år været Kulturhovedstad, og det har haft en betydning for et stort antal turister i regionen.

- Det er jo et langt sejt træk, som ikke kun handler om det ene år, Aarhus 2017, men som ikke vil kunne lade sig gøre uden det år, siger Peer H. Kristensen, der er direktør for VisitAarhus. 

- Et af målene for Europæisk Kulturhovedstad var at skabe et program, der kunne tiltrække både danske og udenlandske gæster, og vi glæder os over, at vi sammen med kulturinstitutioner og turisterhvervet har bidraget til et rekordår for turismen i Region Midtjylland,” siger Rebecca Matthews, direktør for Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017, i en pressemeddelelse.

Attraktioner, events og sociale arrangementer

Antallet af besøgende i regionen er steget år for år. Siden 2013 er antallet af overnatninger steget med 26,8 procent. 

- Vi har godt vidst, at vi ville komme ud med nogle gode tal, men det er da fantastisk, at det er hele regionen, der har nydt godt af det, siger Peer H. Kristensen. 

VisitAarhus vil gerne fordoble antallet af turister i Aarhus inden 2025, det kom de frem med i forrige uge. Se mere i videoen her.

Kulturen er noget af det, som feriehusgæsterne i stigende grad efterspørger, hvis man spørger sommerhusudlejningsfirmaet Novasol. Firmaet har haft et samarbejde med Europæisk Kulturhovedstad og gjort særlig reklame. Det har givet pote.

- Gæsterne søger mere og mere attraktioner, events og sociale arrangementer. De vil kigge på mennesker, kigge på kultur og historie, det siger Bernd Muckenscnabek, direktør i Novasol.

Nu er der gået 100 dage siden afslutningsceremonien for Kulturhovedstaden klingede af. Men hos VisitAarhus satser de benhårdt på, at flere og flere vil besøge Aarhus.

- Vi bygger videre på den historie, som vi har skabt om Aarhus og området omkring, og den er her jo stadig, selvom Aarhus 2017 er slut, siger Peer H. Kristensen. 

Gense blandt andet fyrværkeriet fra åbningsceremonien for Europæisk Kulturhovedstad tilbage i januar 2017 i videoen herunder.

 
20210415-173225-L-1920x1280we

Forsamlingsloft, stadiontilskuere og idræt: Aftale rykker genåbning frem

Gellerup boligblok

To Aarhussogne i fare for tvangsnedlukning

forår vinter blomster

Nu kommer forårsvarmen

Lige nu
øl alkohol bar værtshus fadøl

liveblog Ministerie bekræfter: Værtshuse og barer åbner også

bil og josefine

Cykelsti stopper brat: Cyklister må køre på fragthovedåre

20210330-141423-L-1920x1342we

Regeringen er klar til at genåbne mere

Dagens mest læste