Aarhus 2017 har kickstartet madkunstners kultur-projekter

Jakob Vinklers mad-projekter har været så succesfulde, at de kører videre, selvom kulturhovedstadsåret er slut

01:50

VIDEO: Jakob Vinkler har haft stor glæde af Aarhus 2017.

Tusindvis af jobs og kæmpe omsætning. Ifølge en rapport, der blev offentliggjort i dag, har hele Østjylland haft stor glæde af, at Aarhus sidste år var europæisk kulturhovedstad.

Læs også Aarhus 2017 trak flere turister til hele regionen

Madkunstneren Jakob Vinkler er en af dem, som har modtaget støtte til projekter under Aarhus 2017. Og støtten har hjulpet ham med at kickstarte hans visioner.

- Det har skabt en helt anderledes forretning for mig, siger Jakob Vinkler fra Ebeltoft, der er iværksætter, madkunstner og restauratør, til TV2 ØSTJYLLAND.

Det har skabt en helt anderledes forretning for mig. 

Jakob Vinkler, restauratør, Ebeltoft

Støtten er gået til flere opsigtsvækkende kulturarrangementer. For eksempel forestillingen ’Fish-á-deli Circus’ på Grenaa Havn, hvor publikum bliver underholdt af cirkusartister, mens de bliver opfordret til at prøve at spise nogle anderledes former for fisk - for eksempel fjæsing.

Selvom kalenderen nu siger 2018, og kulturhovedstadsåret er slut, kører showet stadig.

- Det er lykkedes at få så meget succes med det, at vi nu har en fast base på Grenaa Havn med 10 artister og kokke tilknyttet, siger Jakob Vinkler.

Store planer for fremtiden

Jakob Vinklers idéer stopper ikke ved cirkusforestillingen på Grenaa Havn. I hans restaurant i Ebeltoft har iværksætteren også store planer. Her vil han indrette de to øverste etager som et madlaboratorium.

Læs også Bundsgaard: - Vi skal fastholde jobs fra kulturhovedstad

- Tanken er at skabe et sted, hvor forskere, kunstnere og kokke kan mødes og have en legeplads, forske og eksperimentere om, hvad måltidet og rummet kan gøre, siger Jakob Vinkler.

Mange af madkunstnerens projekter er blevet til virkelighed på baggrund af støtten under Aarhus 2017, og han er glad for de anderledes arbejdsopgaver.

- Nu er der mange andre opgaver end at lave mad til bryllupper, 60 års fødselsdage og sommerturister, siger han. 

01:58

VIDEO: Også Aarhus' borgmester Jacob Bundsgaard er godt tilfreds med udfaldet af Aarhus 2017. 

Luk video