Aarhus 2017-direktør: Det største bliver Røde Orm

Rebecca Matthews glæder sig til hele programmet for kulturhovedstadsåret, men har dog også et favorit-arrangement

03:16

I dag blev programmet for Kulturhovedstaden Aarhus 2017 præsenteret, og chefen for det hele har sin egen favorit i en spektakulær forestilling på Moesgaards tag. Det Kongelige Teaters forestilling om vikingen Røde Orm på Moesgaards tag fremhæves.

- Det er virkelig svært at vælge et arrangement ud af 400. Hvis jeg skal vælge et, ville det være Røde Orm – vikingesagaen spillet på taget af Moesgaard. Der kommer 29 forestillinger for 100.000 publikummer. Det er for alle, og jeg tror, at det bliver ekstraordinært, siger direktør for Aarhus 2017, Rebecca Matthews.

[cke_placeholder_teaser_teaser:"{\"nid\":\"78621\"}"]

Læs også : Transkønnet kunstner skal hjælpe Aarhus med at gentænke

Forestillingen, der bygger på den svenske forfatter Frans G. Bengtssons klassiske roman af samme navn, opføres som friluftsspil på taget af Moesgaard Museum.

Alle arrangementerne under Aarhus 2017 kommer til at koste 450 mio. kr., men direktøren er overbevist om, at pengene er givet godt ud.

En investering i fremtiden
- De 450 mio. kr. er en investering i fremtiden. Kulturåret bringer en masse til Aarhus og hele regionen. Vi forventer mere vækst og udvikling og flere turister, der bliver i byerne i længere tid, forklarer hun.

Allerede nu har direktøren bemærket, at især Aarhus får megen international omtale i øjeblikket, og det tilskriver hun således også kulturhovedstadsåret.

[cke_placeholder_teaser_teaser:"{\"nid\":\"78618\"}"]

Læs også : Kulturhovedstad: Randers får festival og udstilling

Rebecca Matthews selv står sig med hele ansvaret for, at forventningerne til Aarhus 2017 indfries. Den rolle er hun fint tilpas med.

- Det er et fedt projekt at styre. Vi elsker, hvad vi laver. Jeg føler mig privilegeret og heldig, siger direktøren.

Du kan finde hele det store program for Aarhus 2017 lige her.

Øverst på siden kan du se hele interviewet med Rebecca Matthews.   

I aftenens udgave af tv-programmet Kulturkampen vil der udelukkende være fokus på Aarhus 2017. Programmet kan ses her.