Fantastiske
Fællesskaber

Hvem skal vinde 100.000 kroner og titlen som årets Fantastiske Fællesskab i Østjylland?

VI HAR LUKKET FOR TILMELDINGER TIL FANTASTISKE FÆLLESSKABER
Tak til alle de fællesskaber, der har meldt sig til. Juryen vil nu udvælge fem fællesskaber, der går videre i konkurrencen om at vinde titlen som årets Fantastiske Fællesskab og 100.000 kr.

I TV 2 Østjyllands sendeområde består juryen af:

 • Sanne Søndergaard, forfatter og tidligere standup’er
 • Poul Martin Bonde, talsmand for Smukfest
 • Esben Danielsen, direktør Lokale og Anlægsfonden
 • Inga Vind, direktør for TV 2 Østjylland

Når juryen har voteret, vil de fem fællesskaber få direkte besked og navnene vil blive offentliggjort her på siden.
De nominerede fællesskaber vil hver især få produceret en lille portrætfilm i oktober. Filmene vil kunne ses herunder fra 4. november, hvor afstemningen åbner og alle har mulighed for at stemme på, hvilken af de fem fællesskaber, der er mest fantastisk og som skal hyldes som vinder.
Hold øje med siden for mere info om de nominerede fællesskaber, portrætfilm og afstemning.
Fantastiske Fællesskaber er skabt i samarbejde mellem syv TV 2 Regioner, Lokale og Anlægsfonden, Tuborgfondet og Made By Us.

Køreplan for Fantastiske Fællesskaber 2019


 • August: Tilmelding åbner.

 • September: Fem fantastiske fællesskaber udvælges af juryen bestående af forfatter Sanne Søndergaard, formand for Smukfest Poul Marting Bonde, en repræsentant for Lokale- og Anlægsfonden samt TV2 Østjyllands direktør Inga Vind.

 • November: De fem finalister præsenteres i TV2 Østjylland – i tv, på Facebook og på tv2oj.dk.

 • Videoerne med de nominerede fællesskaber gøres offentlige og delbare. Nu kan alle stemme på TV 2 Østjyllands hjemmeside og på sms på det fællesskab, de synes skal vinde æren, den store pris og titlen som Årets Fantastiske Fællesskab 2019 i Østjylland. Vinderen kåres ved en prisoverrækkelse.

Vi glæder os til at få jeres tilmelding til Fantastiske Fællesskaber i Østjylland 2019!

I år vil syv TV 2 Regioner sammen med Tuborgfondet og Lokale og Anlægsfonden igen hylde de mest fantastiske fællesskaber rundt om i Danmark.
Fantastiske Fællesskaber hylder alt det, vi danskere har og gør sammen.
Det er er projekt, der styrker sammenhængskraften og civilsamfundets betydning i vores landsdele.
Fantastiske Fællesskaber aflæser tendenser og temaer i tiden og systematiserer læring og viden, samt inspirerer til at skabe nye fællesskaber og udvikle dem, vi allerede har.

Fantastiske Fællesskaber begyndte som et hyldestprojekt for Fantastiske Foreninger i 2017, fordi Forenings Danmark rummer over 80.000 foreninger og er en grundsten i vores demokrati. Fantastiske Foreninger var tænkt som en cadeau til det der opstår, når mennesker mødes om en fælles interesse, passion eller lyst til at forandre. Konceptet blev udviklet af Made By Us, TV 2 Lorry og Lokale og Anlægsfonden.
På baggrund af de positive resultater og en stor følelse af meningsfuldhed udvidede vi samarbejdet i 2018 til at omfatte alle otte TV 2 Regioner samt Tuborgfondet. Vi ændrede titlen til Fantastiske Fællesskaber for at inkludere meningsfulde fællesskaber, der ikke nødvendigvis var organiseret i foreningsform.

Vi modtog tilsammen over 1000 ansøgninger, udvalgte 10 fællesskaber i hver TV 2 Region og lavede portrætfilm af alle 80 fællesskaber, fra alle afkroge af landet. Hver TV 2 Region kårede hvert sit regionale vinderfællesskab ved farverige events og med priser fra fondene. I TV 2 Lorrys sendeområde var det TUNE IF, der løb med prisen som Årets Fantastiske Fællesskab, for sin evne til at engagere stort set alle byens borgere og løse samfundsopgaver ud over, hvad man kan forvente af en idrætsforening.

Selv om der kun er én vinder i hver TV 2 Region, har samtlige nominerede genne årene følt sig som vindere. Alle fællesskaberne har oplevet massiv opmærksomhed og støtte, både i og ud over deres lokalsamfund. Alle fællesskaberne gjorde selv en stor og fantasifuld indsats for at hverve stemmer, hvilket igen øgede sammenholdet og glæden ved at skabe resultater sammen.
Vi vil specifikt styrke de fællesskaber i vores sendeområder, der tager et samfundsansvar ud over det sædvanlige, som inspirerer, og som har vigtig viden, andre kan lære af.

Sidste år var det Forlev Spejdercenter, der løb med prisen som det mest fantastiske fællesskab i Østjylland. Nu går jagten ind på dette års vinder.


Sidste års vindere, Forlev Spejdercenter

Samarbejdspartnere

 • Lokale & Anlægsfonden
 • Tuborgfondet
 • Made By Us
 • TV 2 Lorry
 • TV 2 Østjylland
 • TV 2 Fyn
 • TV Syd
 • TV 2 Bornholm
 • TV 2 Øst