Fantastiske
Fællesskaber

Og vinderen er: Natur Retur

Fællesskabet Natur Retur vandt de 100.000 kroner i konkurrencen om at blive det mest fantastiske Fællesskab 2019 i Østjylland.

00:35

Vinderen er fundet: Her er det mest fantastiske fællesskab

- Vi er så overraskede og meget glade, siger Line Beck, næstformand i Natur Retur.

Hun fortæller, at de 100.000 kr. skal bruges på at renovere og udbygge den container, som fællesskabet har stillet op på arealet bag ved Godsbanen i Aarhus.

- Det her skal være et mødested for vores 15 frivillige og for vores arrangementer. Vi kan lave events her for vores deltagere, lave aftener med bål og højskolesang. Her kommer til at være udekøkken, bænke og tagterrasse, og det kommer til at sprudle af liv, for omkring os kommer også alle mulige andre foreninger, fortæller Line Beck.

Næstformand Line Beck fra Natur Retur fik statuetten overrakt af de to dommere, Inga Vind, direktør på TV2 ØSTJYLLAND, og forfatter Sanne Søndergaard.

Natur Retur startede for fire år siden, hvor to fyre gik en tur sammen.
De lavede en facebookgruppe, der i dag har over 6000 følgere, som bliver tilbudt arrangementer som lanternevandring, måneskinsbadning, svampeture og højskolesange omkring bålet.
Der kommer omkring 100 personer til deres arrangementer, som alle foregår i naturen omkring Aarhus og fremover også omkring deres plads på Godsbanearealet.
102 foreninger havde meldt sig til konkurrencen om at blive det mest Fantastiske Fællesskab 2019, og dommerne valgte fem fællesskaber ud til finalen.
Natur Retur fik derefter flest SMS stemmer og vandt præmien på 100.000 kr. Pengene er doneret af Tuborgfondet og Lokale- og Anlægsfonden.

Herunder kan du se præsentation af alle fem finalister.

Selvhjælp Silkeborg

03:03

selvhjælp web

Blåhvalen HATS

03:04

blåhval web

Kronjyllands Esport & Tech Klub

03:09

eport web

Natur Retur

02:58

FF tur natur til web

Skibet 1880

03:09

skibet web

Fantastiske Fællesskaber sker i samarbejde med Lokale- og Anlægsfonden, Tuborgfondet og Made By Us