Randers FC Support nedlægger sig selv

Uenigheder mellem fangrupperingen, direktør Michael Gravgaard og en ny fankoordinator får nu Randers FC Support til at lukke ned

Randers FC Support er fortid. Fanklubben, som blev stiftet under den kronjyske klubs stiftelse i 2003, har efter et ekstraordinært bestyrelsesmøde tirsdag valgt at nedlægge sig selv.

Det er utilfredshed med direktør Michael Gravgaard og manglende samarbejde med den nye gruppering Nordtribunen og fankoordinatoren Daniel Svane, der har fået et flertal i fanklubbens bestyrelse til at lukke Randers FC Support ned.

- Vi føler os fuldstændig overset og har ikke kunnet få samarbejdet med Gravgaard og Nordtribunen til at fungere, siger bestyrelsesmedlem i Randers FC Support, Hans Hjøllund Jensen, til TV2 ØSTJYLLAND.

Især Michael Gravgaards mange nye tiltag uden om den etablerede fanklub har stødt mange af medlemmerne i Randers FC Support.

Smalt flertal for lukning

- Når han eksempelvis arrangerer meget billige ture til udebanekampene, så er det jo umuligt for os også at lave dem og holde klubben i gang uden at tabe penge, siger Hans Hjøllund Jensen.

Ifølge ham har Randers FC Support stadig en fin økonomi med omkring 100.000 stående på kontoen. Men man har ikke ønsket at klatte pengene væk for at hamle op med Randers FCs initiativer.

quote Når han går ud og spørger, om folk vil give et bidrag til en tifo mod AGF, hvorfor ringer han så ikke til os? Vi føler os i den grad overset.

Hans Hjøllund Jensen, bestyrelsesmedlem

- Den nye fankoordinator har vi også haft det svært med. Når han går ud og spørger, om folk vil give et bidrag til en tifo mod AGF, hvorfor ringer han så ikke til os? Vi føler os i den grad overset, siger bestyrelsesmedlemmet.

11 ud af 20 fremmødte medlemmer stemte tirsdag til det ekstraordinære bestyrelsesmøde for en nedlæggelse af klubben, og dermed var lukningen en realitet.

Har været i dialog

Direktør i Randers FC, Michael Gravgaard, er ked af, at Randers FC Support har taget beslutningen om at nedlægge sig selv. Men han slår fast, at man har været i dialog med fanklubben gennem længere tid og har forsøgt at samarbejde. 

- Vi er kede af, at fanklubben ikke kan se sig selv i den fanstrategi, vi har lagt for Randers FC. Jeg kan ikke se, hvorfor det er et problem, at vi forsøger at få flere fans på stadion og få mange med på udebaneture, siger Michael Gravgaard til TV2 ØSTJYLLAND.

quote Målet for en fanklub må vel altid være at støtte klubben, og jeg har det svært ved, at man er imod flere folk på stadion og på udebaneture.

Michael Gravgaard, direktør

Han forklarer, at man fra klubbens side ikke har tilgodeset Nordtribunen eller andre grupperinger frem for Randers FC Support. 

- Vores fanbase er ikke så stor, at der ikke er plads til alle. At Randers FC Support ikke er med på vores fanstrategi er da ærgerligt. Målet for en fanklub må vel altid være at støtte klubben, og jeg har det svært ved, at man er imod flere folk på stadion og på udebaneture, siger Michael Gravgaard.

Randers FC Support

Fornuftigt at lukke klubben

Randers FC Support har gennem længere tid fået kritik for dalende aktivitet og faldende medlemstal. En af de garvede medlemmer, som stemte for at nedlægge klubben, skriver således på fanklubbens Facebook-side:

Jeg synes, at supporten var gået i stå. Hvis man skal køre en fanklub, skal man være arkiv på Facebook, motivere sine medlemmer til at tage med på udebaneture og gerne lave et opslag om den nærmeste kamp. Det er noget jeg har savnet, skriver Søren Nielsen.

Han savnede visioner og planer for fremtiden i fanklubben.

- Jeg håber og tror, at når året er omme, vil folk se det fornuftige i, at tiden i supporten er ovre. Før min tid var der mange medlemmer i foreningen, pludselig var de væk. Af hvilken grund ved jeg ikke, men de er ikke kommet tilbage, måske er der også gjort for lidt for at få dem tilbage i folden, skriver han.

Randers FC Support har på et tidspunkt været oppe på 120 medlemmer, men er ved sin lukning omkring 70.

De midler, som er tilbage i Randers FC Support, når alle udgifter er betalt, bliver eftersigende doneret til to velgørende formål.

Malling kirke

play Nu er dræbte Freyja bisat

AGF-Sønderjyske

Østergaard: Stadion-forsøg skal afsløre kviktestens pålidelighed

Billede 23.02.2021 kl. 18.12

Nyt håb for Sandra: Kan måske blive i Danmark alligevel

corona

liveblog COVID-19 LIVE: Antallet af coronasmittede overstiger 600

20141104-103344-2-1920x1280we

play Havbrugsejer beskyldes for massiv forurening - nu begynder retsagen

Magnus Heunicke

Eksperter regner på større genåbning