Alternativet-kandidat om møgsager: Man mærker det ikke i Aarhus

Alternativets kandidat HC Molbech frygter ikke, at de uheldige sager i partiet på Christiansborg kommer til at påvirke tirsdagens kommunalvalg

00:35

Alternativets politiske leder, Uffe Elbæk, valgte sent mandag aften at sende en undskyldning ud til sine partifæller, der stiller op i kommunerne og regionerne, via en statusopdatering på Facebook.

Alternativet på Christiansborg har den seneste tid været plaget af en række møgsager, der blandt andet inkluderer påståede krænkelser internt i partiet og en opfordring til at sende intimbilleder.

Men selvom sagerne har skabt røre i andedammen, så får det ikke byrådskandidat HC Molbech til at frygte dagens valgresultat.

- Jeg tror sagtens, at folk her i Aarhus kan skille de to ting ad. De kender godt Alternativet, og de ved, hvilke værdier vi står for, siger HC Molbech, der stiller op for Alternativet i Aarhus Kommune, til TV2 ØSTJYLLAND.

Læs også Alternativet vil have rådmandspost efter positiv måling

Alternativets politiske leder, Uffe Elbæk, valgte sent mandag aften at sende en undskyldning ud til sine partifæller, der stiller op i kommunerne og regionerne, via en statusopdatering på Facebook. I statusopdateringen skriver han blandt andet:

- I morgen går Danmark til stemmeurnerne, og med jer har I kandidater en belastende ballast, som vi på Christiansborg har givet jer. Mange af jer står pludselig og skal forsvare sager, der absolut intet har med jer at gøre, og som på ingen måde retfærdigvis kan tilskrives jer og det utrættelige arbejde, I har lagt lokalt.

Du kan læse hele Uffe Elbæks (Å) statusopdatering herunder.

Det er første gang nogensinde, at Alternativet stiller op til kommunal- og regionsrådsvalg. Det sker, efter de for 2,5 år siden fik debut på Christiansborg. Ifølge Uffe Elbæk er der 350 kandidater, der stiller op for Alternativet landet over.

MC Molbech finder det positivt, at den politiske leder undskylder dagen før valget.

Læs også Alternativet og Enhedslisten vil ikke pege på Bundsgaard før valget

- Jeg synes, det er fint, at Uffe siger undskyld og tager noget ansvar, og jeg er også fuldstændig sikker på, at der nok skal bliver ryddet op, siger byrådskandidaten.

Han fortæller, at han ikke har oplevet andet end positiv energi fra aarhusianerne.

- Jeg har stort set ikke mærket noget til det, når jeg har været ude på gader og stræder. Jeg har givet high fives til folk på cykelstien her til morgen, siger MC Molbech. 

00:30 Luk video