Få den nye letbane med på mobilen

Pendlere vil kunne få vist trafikinformation om letbanen i Aarhus på deres Rejseplan-app

Letbanen i Aarhus, der åbner lørdag med en stor åbningsfest, vil komme til at indgå som en fuldt integreret del af Rejseplanens app med sit eget ikon.

Det siger Christina Hvid, administrerende direktør i Rejseplanen A/S.

- Vi vil sikre, at alle de offentlige transportformer, der er i Danmark, er integreret i den fælles landsdækkende Rejseplan, siger hun.

Når man på Rejseplanen indtaster, hvornår, hvorfra og hvorhen man vil rejse, vises relevante forbindelser med bus, tog og færge. Fra og med mandag vil appen vise et nyt letbane-ikon.

Christina Hvid fortæller, at det er en vigtig del af selskabets strategi om at binde Danmark sammen at få letbanen i Aarhus hurtigt med.

quote Hvis du søger på en rejse i Aarhus, så vil letbanen blive vist ligesom andre transportformer og være fuldt integreret.

Christina Hvid, direktør

- Hvis du søger på en rejse i Aarhus, så vil letbanen blive vist ligesom andre transportformer og være fuldt integreret, siger Christina Hvid.

Letbane-ikonet, som nu bliver introduceret i Aarhus, vil også blive brugt til de kommende letbaner i Odense i 2020 og den udvidede metro med hovedstadens letbane i 2019-2023.

Arbejdet meget med ikon

Derfor har de ifølge Christina Hvid arbejdet meget med udtrykket.

- Ikonet skulle være letgenkendeligt og være i samme stil som Rejseplanens andre ikoner, men samtidig være helt sit eget, siger Christina Hvid.

Ved premieren lørdag kører letbanen gennem den røde snor ved det store bibliotek Dokk1.

I slutningen af august testede en gruppe blinde og svagtseende den nye letbane. Se hvordan det gik her. 

Efter først-til-mølle-princippet er det i løbet af eftermiddagen muligt at komme med på de første ture, der går fra Aarhus H til Skejby uden andre stop end Aarhus Universitetshospital i Skejby på vejen.

Søndag begynder de første regulære letbanetog at køre. Letbanen får i alt 49 stationer og kører på elektricitet. I bymæssig bebyggelse kører toget op til 50 kilometer i timen.

Op mod 90 chauffører skal betjene letbanetogene, der får deres eget spor i det aarhusianske bybillede.

Ifølge Rejseplanen bliver appen brugt af op mod 73 procent af befolkningen og har mere end 35 millioner rejseopslag hver måned.

Rejseplanen A/S blev stiftet 1. januar 2003. De regionale og lokale trafikselskaber i Danmark ejer selskabet og leverer data til den.

Lone Abildtrup

play Lone er dødssyg og fanget i vaccinationskaos: Tilbudt "forkert" vaccine

Grenaa-Anholt Færgefart

Udsolgte færgebilletter presser virksomheder: - Øen er afhængig af, at her er mennesker

politi

Politiet lukker endnu en vandpibecafe

Vaccine dosis.

play Regionerne vil droppe vaccineplanen: - Det fungerer ikke i øjeblikket

Hans Jørgen Haysen

Haysen bliver alligevel ikke ny AGF-sportschef

030321 Hjælp til uddannelser VTR 1930 Still

play Sygeplejerskestuderende færdig til sommer: - Jeg frygter, jeg er en dårligere sygeplejerske