To mænd fra Aarhus tiltalt i sag om drabsforsøg mod Paludan

To mænd på 53 og 41 år er tiltalt for henholdsvis forsøg på manddrab og medvirken til forsøg på manddrab under en demonstration i Digterparken i Åbyhøj den 5. juni 2020.

I sommer trængte en 53-årig mand med en kniv i hånden igennem politiets afspærringer og frem mod Rasmus Paludan, da han demonstrerede i Digterparken i Åbyhøj i Aarhus.

Hensigten var ifølge Østjyllands Politi at dræbe Paludan med knivstik. Men det forhindrede politiet, og manden er nu tiltalt for forsøg på manddrab.

Den 53-årige mand er desuden tiltalt for trusler mod de tilstedeværende polititjenestemænd og for overtrædelse af knivloven.

En 41-årige mand er også i disse to forhold tiltalt for medvirkende, og han er også tiltalt for at være medvirkende til forsøg på manddrab.

- De to mænd er tiltalt for drabsforsøg, da vi har vurderet, at deres hensigt var at dræbe den forurettede. Det skal retten nu tage stilling til, siger specialanklager Jesper Rubow.

Politiet skød mand

Episoden skete fredag den 5. juni 2020 kl. 15.25 under en demonstration, som Rasmus Paludan stod bag.

Manden trængte som nævnt igennem politiets afspærring med en kniv. Han blev derefter råbt an, og politiet affyrede varselsskud. Da manden ikke efterkom politiets ordrer, afgav en betjent et skud mod manden, der ramte ham i benet. Manden blev efterfølgende kørt til behandling på Aarhus Universitetshospital.

Den efterfølgende efterforskning ledte politiet på sporet af den nu 41-årige mand, som nu er tiltalt for medvirken til drabsforsøget. 

De to mænd blev efterfølgende varetægtsfængslet, hvilket de har været siden. Den 53-årige mand er varetægtsfængslet i surrogat på en lukket psykiatrisk afdeling.

Den Uafhængige Politiklagemyndighed efterforsker politiets afgivelse af skud mod den 53-årige. 

Sagen mod de to mænd er fastsat til at begynde den 4. januar 2021 ved Retten i Aarhus. 

Letbane giver fravær collage

playAnne Sofie får fravær i skolen, når letbanen ikke kører: - Usikkerheden er det værste

Skærmbillede 2020-11-30 kl. 22.31.10

play Folkekirker tænker kreativt: Sådan kan vi alle komme i kirke til jul

e5c340af-16a5-4561-8a3b-19e3c1155acf.jpg

Sne og slud er på vej ind over Danmark

Lige nu
corona

liveblog Tre dødsfald på østjysk ferie-ø: Var smittet med corona

IMG_2530

playØstjyske pirater vil erobre verdenshavene og bringe guldet hjem

0c656f4e-9bfc-4846-9866-ff32db2192df

Randers-træner smittet med coronavirus