Mand skød mod kæreste og tæskede hende juleaften – nu er han dømt

En 47-årig mand blev onsdag idømt tre et halvt års ubetinget fængsel ved Retten i Randers for at have affyret skud mod sin daværende kæreste.

Den 47-årige mand blev i første omgang anholdt af politiet for at være i besiddelse af forskellige former for narko, blandt andet amfetamin.

Politiet fik et tip i januar i år og ransagede efterfølgende lejligheden.

Efter anholdelsen blev politiet kontaktet af mandens ekskæreste, som kunne fortælle andre historier om manden.

Hun fortalte, at hun gennem længere tid var blevet udsat for vold og trusler fra manden, blandt andet havde han peget på hende med en pistol og affyret et skud, som ramte omkring en meter fra hende.

Den historie fik politiet til at undersøge hans hjem i Favrskov, og her fandt teknikerne to projektiler, der var boret ind i komfuret og i væggen. Projektilerne svarede til den type pistol, som kvinden havde nogle billeder af på sin telefon.


Slog med afbrækket bordben 

- Det var både stærke tekniske beviser og kvindens forklaringer, der førte til, at den 47-årige blev dømt. Særligt den voldsomme episode, hvor den 47-årige skød med en pistol, var medvirkende til, at han blev idømt flere års ubetinget fængsel, siger anklager i sagen Bjørn Fogh Sørensen.

Beviserne var medvirkende til, at manden blev dømt for at have forvoldt fare for kvindens liv og førlighed og ligeledes for at have haft en pistol på sig under særligt skærpende omstændigheder.

Derudover blev han dømt for fire tilfælde af vold begået i 2019. En af episoderne foregik juleaften, hvor manden slog kvinden med et knytnæveslag i ansigtet. En anden gang slog han hende i hovedet med et afbrækket bordben.

Den 47-årige blev også dømt for trusler på livet, efter parret gik fra hinanden i slutningen af 2019. 

Den 47-årige nægtede sig skyldig og ankede dommen.

Minkand

Her jubler de over udryddelsen af superrovdyret mink

Lige nu
Facetime plejehjem

liveblogStigende smittetal skærper restriktioner på plejecentre i Horsens

Kevin Petersen, Rikke Sejthen og Elsebeth Thomsen fra foreningen Hjemløs i Århus modtog en check på 50.000 kroner fra Go’on.

Rikke vinder 50.000 kroner til at rulle ud med kærlighed

brand

Ejer bliver sigtet: Stearinlys brændte kolonihavehus ned til grunden

806EC962-D895-482D-8470-A5FF3F900B89

play Køer vækker vrede: - Det er vores skov

Tange Sø

play3.400 tændte fakler og dannede ring om Tange Sø