54-årig idømt fire års fængsel i sag om stort narkonetværk

En 54-årig mand fra Østjylland blev torsdag ved Retten i Aarhus idømt fire års ubetinget fængsel for at have været med i et større narkonetværk, der handlede med flere hundrede kilo amfetamin

En 54-årig østjysk mand er ved Retten i Aarhus torsdag blevet idømt fire års ubetinget fængsel for i tre tilfælde i maj og juni i år at have modtaget et kilo amfetamin, som han skulle sælge videre.

Manden bliver som den tredje dømt i sagen om et stort landsdækkende narkonetværk, hvor i alt 12 personer fra både Jylland og Sjælland tilbage i august måned blev anholdt, og 11 af dem blev senere varetægtsfængslet.

De mange anholdelser fandt sted i Nørresundby, Vejle, Horsens, på Djursland, i Aarhus området og på Københavns Vestegn. Der blev anholdt ni mænd og tre kvinder, og der blev i samme ombæring fundet både amfetamin og våben.

Anklager hos politiets efterforskningsenhed Særlig Efterforskning Vest (SEV), Jacob Gents, er tilfreds med torsdagens domsfældelse af den 54-årige østjyske mand.

- Det er et resultat af solidt efterforskningsarbejde, der gør, at manden nu mindre end halvanden måned efter sin anholdelse har tilstået at have håndteret en større mængde amfetamin. Straffen viser endnu engang, at der bliver slået hårdt ned på narkohandel i denne størrelsesorden, siger Jacob Gents til TV2 ØSTJYLLAND.

Jo mere amfetamin jo hårdere straf

Tidligere på måneden blev en anden østjysk mand på 36 år dømt i sagen. Den 36-årige fik 2 år og ni måneders fængsel for at have modtaget to kilo amfetamin med henblik på videresalg.

Ifølge anklager Jacob Gents, er det netop det ekstra kilo amfetamin, som den 54-årige havde modtaget, der er udslagsgivende for, at han har udsigt til at skulle sidde 1 år og 3 måneder længere i fængsel.

- Han er dømt for at være i besiddelse af tre kilo amfetamin med henblik på videresalg, og dermed er det en anden kvantitet end den øvrige domsfældelse. Manden her har ikke haft en anden rolle i narkonetværket end de to andre, der er dømt i sagen, siger Jacob Gents til TV2 ØSTJYLLAND.

Den sidste, der er dømt i sagen, er en 52-årig mand, der ved retten i Hobro blev idømt 5 års ubetinget fængsel for i sommers af to omgange at have overdraget tre kilo amfetamin.

larsIMG_0253

play Det skal være slut med buræg, mener minister: Ægproducent kalder det populisme

operation sygehus

playNy covid-bemanding betyder aflyste operationer

Minkaflivning

Estimat peger på hastig spredning af muteret coronavirus

Åbykollegiet røgfrit kollegium kollegium

Sundhedsstyrelsen klar med nye retningslinjer for folk, der bor tæt

Gråvejr regnvejr regn

Grå og våd weekend venter østjyderne

Skovgårdsparken er ikke længere på regeringens ghettoliste

Skovgårdsparken er strøget af ghettolisten: Parviz risikerer stadig at miste sin bolig