Sidste dag til at protestere mod byggeplaner i Mols Bjerge

Tirsdag er der høringsfrist i forbindelse med byggeriet af velkomstcenter for Mols Bjerge ved Kalø Slotsruin

Lige nu er området grønt og vildt i Mols Bjerge, men står det til ledelsen for Nationalparken Mols Bjerge og et flertal i byrådet i Syddjurs Kommune skal et område på 1,6 hektar ved Kalø Slotsruin ryddes til fordel for et velkomstcenter for Mols Bjerge.

Flere borgere i området er imod projektet.

Oversigtskort over området med målforhold 1:50.000. Syddjurs Kommune.
Oversigtskort over området med målforhold 1:50.000. Syddjurs Kommune.

- Formidlingen af områdets unikke landskabelige karakter kommer til at ske på bekostning af molestering af den selvsamme unikke landskabelige værdi, skriver Jens Erik Pedersen fra Ebeltoft til TV2 ØSTJYLLAND.

Ledelsen for Nationalparken Mols Bjerge har længe kæmpet for at bygge et velkomstcenter, og på nuværende tidspunkt er forslaget til godkendelse i kommunen.

Forslaget har siden 6. november 2018 været i høring, hvor borgere har kunnet gøre indsigelse eller komme med forslag til ændringer, og tirsdag slutter høringsfristen.

Ødelægger fredet område

- Min indsigelse går først og fremmest på, at man overhovedet tillader sig at overveje, at der åbnes for et nybyggeri på 750 kvadratmeter samt mindre servicebygninger på ca. 100 kvadratmeter i et totalt fredet landskab. Hertil kommer det planlagte tilhørende parkeringsareal, skriver Jens Erik Pedersen fra Ebeltoft i sin indsigelse.

Velkomstcenteret skal ligge en kilometer syd for Røndes bygrænse og cirka en kilometer nord for Kalø Slotsruin i nærhed til Molsvej.

Naturfredningsforening klager

Det er ikke kun Jens Erik Pedersen fra Ebeltoft, der er imod velkomstcentret. Også Danmarks Naturfredningsforening er mod projektet, som koster 40 millioner kroner at bygge.

VIDEO: Projektet møder modstand af den lokale afdeling af Danmarks Naturfredningsforening, der er utilfredse med placeringen af velkomstcenterets store parkeringsplads.

- Vi er modstandere af, at man indbringer et 10.000 kvadratmeter stort parkeringsanlæg midt i det her fredede område, sagde formanden for Danmarks Naturfredningsforening i Syddjurs Kommune, Stig Bredstrup, for nylig til TV2 ØSTJYLLAND. 

Ifølge Mika Leth Pedersen fra Nationalpark Mols Bjerge vil der være ulemper, uanset hvor man placerer parkeringspladsen.

Brok er spildt

Det er bestyrelsen for Nationalpark Mols Bjerge, der har besluttet at placere et velkomstcenter ved Kalø.

Men kommunen skal give endeligt lov ved en ændring af lokalplanen, og hvis man spørger byrådsmedlem for Dansk Folkeparti i Syddjurs Kommune, Per Dalgaard, er der ikke så meget at rafle om.

- De har lov til at brokke sig alt det, de vil, men jeg tror på, at det bliver til noget. Der er et flertal i byrådet, der synes, det er en god idé, siger til TV2 ØSTJYLLAND. 

Skærmbillede 2021-01-22 kl. 17.34.30

Populær prøvelejlighed: Ida og Per skifter Holbæk ud med Endelave

Mobilepay

Telefon-svindlere narrede ældre kvinder

Skærmbillede 2021-01-22 kl. 09.15.49

play 2020 slog alle rekorder: Travlhed som aldrig før på genbrugsstationerne

20181016-152953-3-1920x1261we

Ny omfartsvej udvides med et ekstra spor

20210118-185420-L-1920x1232we

9 ud af 10 vil takke ja til coronavaccine

Lige nu
AstraZeneca

liveblogAstraZeneca melder om forsinkede coronavacciner