Vil redde varmeværker

Håber at kunne spare en tredjedel af varmeregningen

Nu er der håb om lavere varmeregninger hos de tusindvis af borgere, der er stavnsbundne hos de naturgasfyrede varmeværker - de såkaldte barmarksværker.

Regeringens nye energiplan lægger nemlig op til at de 30 dyreste barmarksværker i Danmark fremover selv kan vælge hvad de vil fyre med.

På den måde kan barmarksværkerne ifølge bestyrelsesformand på Gassum Hvidsten Kraftvarmeværk barbere en tredjedel af udgifterne til varmeregningen.

Det vækker glæde på Gassum Hvidsten Kraftvarmeværk, hvor hver enkelt husstand i gennemsnit betaler 29.000 kroner om året i varmeregninger.

- Jeg synes det er en god løsning, regeringen har i støbeskeen nu. Der er ingen tvivl om, at det er det rigtige at gøre for os. Og vi har jo kæmpet for det de seneste mange år. Det her er knald eller fald: Hvis ikke vi får lov at bruge alternativ brændsel, så er planen at nedlægge værket. Det kan ikke løbe rundt økonomisk. Vi kan simpelthen ikke fortsætte på den her måde, siger bestyrelsesformand Tom Svendsen til TV 2 | ØSTJYLLAND.