Vil have styr på Bispehaven

Efterlyser hårdere indsats i Bispehaven

Foto: Google Maps

På Christiansborg kom boligområdet Bispehaven i dag på dagsordenen.

Efter perioder med skudvekslinger og hærværk bad folketingspolitiker fra Aarhus Fatma Øktem (V) om en redegørelse fra justitsminister Karen Hækkerup (S) og ministeren for by, bolig og landdistrikter Carsten Hansen (S), hvordan man løser problemerne for boligområdet i fremtiden.

Selvom der arbejdes løbende med forebyggelse af bandekriminalitet og for at skabe mere tryghed i området, efterlyser Venstre nu en hårdere indsats.

- Jeg ved, at der er rigtig mange gode tiltag i området, og at der er mange gode kræfter, der arbejder derude, men vi er nød til at se på de store udfordringer som stadig er der, fortæller hun til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Fatma Øktem så gerne, at man oprettede en ungdomsdomstol for de yngste kriminelle, og at forældre til kriminelle unge blev trukket i deres ydelser som økonomisk straf.

Ministeren for by, bolig og landdistrikter Carsten Hansen (S) er enig i, at der skal gøre noget på området i forhold til den grove kriminalitet i Bispehaven, men at der er mange tiltag i gang i kommunen.

Blandt andet muligheden for at sætte familier ud af området, hvis et familiemedlem begår kriminalitet.

- Problemernes alvor taget i betragtning, så forventer jeg, at arbejdet i Aarhus meget snart giver resultater, fortæller Carsten Hansen i samrådsmødet.