Vil have mere borgerlig politik

Efter partihopperi i Randers vil de Konservative have en mere borgerlig politik

De Konservative i Randers Kommune mener, at det nu er tid til, at der bliver lavet mere borgerlig politik i Randers.

Det fortæller partiet, efter tirsdagens partihopperi, hvor Susanne Ringe Sørensen og Ole Skiffard skiftede Socialdemokratiet ud med Venstre.

Med tilgangen af de to politikere har Venstre nu 13 medlemmer i byrådet i Randers, Dansk Folkeparti har tre og de Konservative har et enkelt.

Se: S-politikere skifter til Venstre

Dermed har den blå blok et flertal på 17 ud af 31 mandater i byrådssalen. Derfor mener de Konservative, at det nu er tid til en mere borgerlig politik.

- Vi vil gerne være med til at udvikle Randers Kommune, så det bliver mere attraktivt for erhvervslivet og tilflyttere at vælge os, så vi på den måde også er med til at fremtidssikre velfærden i kommunen, siger Bo Vestergaard Hansen, der er formand for de Konservative i Randers, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Han mener for eksempel, at dækningsafgiften i kommunen skal fjernes helt.

Venstre og Dansk Folkeparti kan også lave et flertal i byrådssalen uden de Konservative.

Se: V-formand: En stærk platform

- Det er ikke op til os, men vi har meldt ud, at vi rigtig gerne vil bidrage til en mere borgerlig politik i kommunen, og det vil vi gerne komme med konstruktive forslag til, siger Bo Vestergaard Hansen.

Han fortæller, at partiet endnu ikke har skemalagt et møde med Venstre ovenpå tirsdagens hændelser.

- Vi har respekt for, at de lige skal byde deres nye kollegaer velkommen i partiet, men vi vil gerne mødes med Venstre til en snak om fremtiden, siger Bo Vestergaard Hansen.