Vil gøre op med store bonusser

Thomas Medom (SF) vil sætte en stopper for bonusaftaler, der forgylder chefer, når samarbejdet stopper

01:17

1 af 2

Thomas Medom (SF), der er rådmand for Sociale Forhold og Beskæftigelse i Aarhus Kommune, tager afstand fra lukrative aftaler til topchefer i kommunen, der forgylder dem, når samarbejdet ophører.

Tre chefer i Aarhus Kommune har sådanne kontrakter, viser en aktindsigt, som metroxpress har fået.

Se: Kommunalchefer forgyldes

Blandt andet står direktøren for sociale forhold og beskæftigelse i Aarhus Kommune til at få et engangsbeløb på 1.758.829 kroner, når kontrakten udløber til marts 2017.

- Jeg synes, at det er en usund ordning. Jeg synes ikke, at vi skal bruge skatteborgernes penge på den måde. Der er kommet alt for meget skævhed imellem, hvad folk med helt almindelige stillinger tjener, og så folk der er chefer og direktører, siger Thomas Medom.

Han fortæller, at der i Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelse vil ske ændringer, når direktørens kontrakt udløber.

Se: Afviser gyldne bonusser

- Når direktørens kontrakt udløber i den her magistratsafdeling, som jeg er rådmand for, vil jeg tilbyde en almindelig kontraktansættelse. Det vil både betyde en lønnedgang på 300.000-400.000 kroner om året, og det vil også betyde, at den her bonus, fratrædelsesgodtgørelsen, ikke bliver udløst. Så kan vi spare skatteborgerne for de penge, siger Thomas Medom.

Du kan se hele interviewet med Thomas Medom i videoen øverst på siden.