VIDEO: Hør reaktionerne

Stor tilfredshed hos politikerne efter budgetforlig

04:37

1 af 2

- Nu ligger der et budgetforlig med deltagelse af 30 ud af 31 byrådsmedlemmer. Det er jeg enormt glad for, sagde borgmester Jacob Bundsgaard (S) til TV 2 | ØSTJYLLAND umiddelbart efter det indgåede forlig.

Og det var generelt nogle glade byrødder som TV 2 | ØSTJYLLAND mødte på rådhuset. Glade for at deres mærkesager har fået plads i det brede forlig.

- Jeg er glad for, at vi kommer i gang med at investere i udvidelse af vores infrastruktur, herunder særligt vores veje - og at det er lykkedes at holde folkeskolen fri for effektiviseringer, således at folkeskolen kan få ro til at arbejde med reformen, siger Rådmand for Børn og Unge, Bünyamin Simsek (V).

Der bliver også flere penge til kulturen og til maden på kommunens plejehjem. Der er nemlig afsat 9 millioner kroner til at føre madlavningen tilbage på lokalcentrene.

- Beboerne på vores plejehjem får frisklavet mad - det er det største der er opnået, siger rådmand for Sundhed og Omsorg, Jette Skive (DF).

- Og så er jeg i det hele taget glad for det kommende forlig. Jeg synes, det er et rigtig bredt og rigtig godt forlig.

Alle partier undtagen Liberal Alliance bakker op om det nye budget. Hør de forskellige partiers reaktioner i klippet øverst.