Vestas holder vejret

Vestas-aktien svinger mellem minus og plus

Vestas er rystet her dagen efter det massive kursfald. Aktiekursen i selskabet ligger torsdag formiddag og svinger mellem minus og plus på fondsbørsen i København ovenpå, at kurserne blev barberet ned med en femtedel onsdag.

Efter den første halve time lå aktierne i plus 0,8 procent til små 57 kroner. Men kurserne faldt til kurs 55,9 kort efter. Og blæsten om aktierne - og selskabet - er ikke ovre. Det var endnu en nedjustering af 2011-resultatet onsdag, der for alvor trak proppen ud af kurserne.

Varsler fyringer
Her kom aktien i frit fald og faldt med 19,2 procent og kunne således købes for blot 56,30 kroner.  Og lige nu holder investorerne vejret og venter på, hvad koncernchef Ditlev Engell har på hjertet, når han om en uge vil løfte sløret for, hvad der skal ske hos verdens største vindmølleproducent.

Samtidig med meddelelsen af nedjusteringen onsdag meldte koncernchef Ditlev Engel ud, at der også skal fyres.  Og selv om han ikke sætter tal på, forlyder det i branchen, at der kan være tale om, at 2000-3000 mister jobbet svarende til over 10 procent af medarbejderne.