Vestas henter gigant-ordre

Skal levere 200 vindmøller til Nebraska i USA

Vindmøllegiganten Vestas med hovedsæde i Aarhus har fået landet en ny stor ordre fra USA.

Vestas skal levere i alt 200 nye vindmøller til Nebraska i den centrale del af landet. Der er tale om årets største enkeltordre, idet amerikanske Berkshire Hathaway Energy Renewables har bestilt turbiner med en samlet kapacitet på 400 megawatt.

Møllerne skal leveres i løbet af andet kvartal 2016 - altså om cirka et år, oplyser Vestas i en fondsbørsmeddelelse.

Det er planen, at møllerne skal være sat op og taget i brug inden udgangen af 2016.

Ordren har formentlig en værdi "på den pæne side af" to milliarder kroner, vurderer senioranalytiker i Sydbank Jacob Pedersen.

- Det er vigtigt for Vestas. Det skaber en meget bedre sigtbarhed, og det er med til at understrege, at de er ekstremt godt kørende i USA, siger Jacob Pedersen.

Ifølge analytikeren er det det største enkeltprojekt i USA nogensinde, og han påpeger desuden, at der fortsat resterer uudnyttede rammeaftaler på 3000 megawatt på det amerikanske marked - det vil sige potentielle fremtidige ordrer.

Se: Vestas: Vi er ikke kedelige

Vestas aflægger regnskab for første kvartal på onsdag. Her har analytikerne ifølge Ritzau Finans allerede sat næsen op efter en opjustering af forventningerne til hele regnskabsåret.

Vestas regner med at nå en omsætning på 6,5 milliarder euro, svarende til knap 49 milliarder kroner, men analytikerne tror på en omsætning på 7,4 milliarder euro.

Ordren fra Warren Buffet-selskabet når dog ikke at tælle med i 2015-tallene, da betalingen først falder i 2016.

Den nye ordre er den foreløbige kulmination på en god periode, hvor Vestas har oplevet en stigende efterspørgsel af vindmøller.

De nye ordrer har betydet, at vindmøllegiganten har oprettet 80 nye stillinger i produktionen i Ringkøbing.