Venstre-mand imod parti-top

Lokalformand vil have brugerbetaling på bl.a lægebesøg

Lægebesøg skal koste penge, mener Venstres lokalformand i Randers Bent Olaf Nielsen (arkivfoto)

Venstres lokalformand i Randers, Bent Olaf Nielsen, er blandt dem, der er lodret uenige med partiets formand Lars Løkke Rasmussen i spørgsmålet om brugerbetaling for offentlige ydelser.

30 af de 50 lokalformænd, som har deltaget i en undersøgelse foretaget af Berlingske Research, vil have mere brugerbetaling, og blandt dem er Venstres lokalformand i Randers

- Jeg tror, at alle danskere har råd til at betale 100 kroner til brugerbetaling på lægebesøg, siger lokalformand i Randers, Bent Olaf Nielsen.

- Når samfundets penge ikke kan slå til, er vi nødt til at satse mere på brugerbetaling, end Venstres partitop ønsker i dag.

Lars Løkke Rasmussen har tidligere udtalt: Der kommer ikke mere brugerbetaling i Danmarks sundhedsvæsen.

Men blandt lokalformændene er der altså nu ønsker om at indføre brugerbetaling på lægebesøg, sygehuse, hjemmehjælp og uddannelse, ligesom det også skal koste penge at låne bøger på biblioteket.

Også i Venstres folketingsgruppe møder Løkkes afvisning af mere brugerbetaling modstand. Udviklingsordfører Jakob Ellemann-Jensen efterlyser en fordomsfri debat.

- Der er mennesker, som går til læge uden at fejle noget, og det har altså en omkostning. Derfor er jeg absolut ikke modstander af tanken om en symbolsk betaling ved lægebesøg med undtagelser for blandt andet kronisk syge og socialt udsatte, siger han.

Venstres partitop slår dog oprøret hårdt ned.

- Hvis man hæver brugerbetalingen, indfører man en ekstra skat og gør det dyrere at være dansker. Det går vi ikke ind for, siger Ellen Trane Nørby.