Vejrcenter varsler storm

Slut med tørt og roligt efterårsvejr

TV 2 VEJRETs Danny Høgsholt siger, at der er optræk til uroligt vej.

Snart er det slut med tørt og roligt efterårsvejr. Frem mod den næste weekend bliver det ustadigt og blæsende, og måske kan Danmark endda blive ramt af vinterhalvårets første storm. Det oplyser TV 2 Vejrcenter.

- Det højtryk, som i snart tre uger har givet os mest tørt og roligt vejr, forskydes i næste uge mod syd, og så bliver der åbnet op for kraftige lavtryk fra Atlanterhavet, fortæller Danny Høgsholt, meteorolog hos TV 2 Vejrcenter.

Vejret skifter så at sige gear og bliver langt mere efterårsagtigt med regn og rusk, end vi har oplevet det i stort set hele november. Og nogle prognoser har endda særdeles blæsende vejr på programmet frem mod næste weekend.

- Flere forskellige prognosemodeller - både europæiske og amerikanske - har i de seneste par døgn vist, at der er potentiale til, at Danmark måske kan blive ramt af vinterhalvårets første storm inden næste uge er omme, siger Danny Høgsholt.

Han oplyser dog, at vejrudviklingen på den tidshorisont er ganske usikker, men at man er ret sikker på, at det frem mod næste weekend bliver blæsende i et eller andet omfang.

- Det bliver blæsende, men om det bliver til en decideret stormer meget usikkert. I øjeblikket bedømmer vi risikoen for en storm i slutningen af næste uge til at være ca. 25 procent, siger han.

November har indtil videre været rolig, solfattig og usædvanlig tør med kun 1 mm nedbør på landsplan.