Vartegn for Aarhus Tech er stjålet

Frygter at kobbertyve vil smelte kunstværk om

Foto: Aarhus Tech

Det kan være kobbertyve, der natten til fredags i sidste uge stjal en kopi af billed­huggeren Valdemar Foersom Hegndals bronzeskulptur Solhesten, der er en slags varetegn for AARHUS TECH i Halmstadgade i det nordlige Aarhus.

- Vi er meget kede af, at Solhesten er blevet stjålet, både fordi det er en flot skulptur, men ikke mindst fordi det i over 40 år har været en synlig del af vores skole, og det nærmeste vi kommer et vartegn for AARHUS TECH. Jeg er bange for, at Solhesten er blevet ødelagt og måske smeltet om, men jeg håber naturligvis, at politiet finder kunstværket, så det kan komme tilbage på sin rette plads her på skolen, siger direktør Annette E. Lauridsen i en pressemeddelelse.

Kunstværket er et forstudie til Solhesten i Rømerhaven i København - hvor det originale kunstværk er placeret - og blev skænket til AARHUS TECH i forbindelse med skolens indvielse af de nye bygninger i Halmstadgade i 1970. Da det er en kopi, består en stor del af den af tynd plade, men med en vægt på formentlig 50-100 kg er den interessant for kobbertyve.