Varsel: Tæt tåge truer

Tågen kommer til at ligge tæt over Østjylland

Igen i aften og i nat vil tågen ligge tæt hen over store dele af landet - og igen vil det være med sigtbarhed ned til 100 meter.

Enkelte steder vil der tilmed opstå rimtåge - og dermed også risiko for glatte veje, oplyser TV2 Vejrcenter.

Allerede mandag aften er der tæt tåge i store dele af Jylland, hvor sigtbarheden flere steder ligger mellem 100 og 200 meter.

I Aarhus betød det blandt andet, at Superliga-kampen mellem AGF og Silkeborg risikerede at blive aflyst. Her kunne man ganske enkelt ikke se hele banen på grund af den tætte tåge.

Tre kvarter før kampstart blev det dog besluttet at kampen bliver spillet.

Rimglatte veje
Samtidig med, at den tætte tåge ligger hen over landet, er temperaturen faldende, så der mange steder kan forventes rimtåge, som ud over den nedsatte sigtbarhed kan give anledning til rimglatte veje.

Tågen ventes i aften og i nat især at ligge over Jylland, men på Fyn og Sjælland kan der også opstå tåge.

Som det var tilfældet mandag morgen, så kan tågen igen blive så tæt, at sigtbarheden når ned under 100 meter - og så er der tale om såkaldt 'tæt tåge'.

Tågen fortsætter tirsdag
Tirsdag morgen kan der fortsat være tæt tåge flere setder i landet samtidig med, at der med temperaturer nær frysepunktet er risiko for glatte veje.

Både i aften, i nat og i morgen tidlig gælder det om at passe på i trafikken - og her lyder de gode og velmenende råd især på at sænke farten og holde afstand.

Det disede og tågede vejr bliver ifølge TV 2 Vejrcenters prognoser blæst væk fra på onsdag, hvor et markant vejrskifte giver os helt anderledes efterårsvejr.

Fra på onsdag bliver det mere blæsende - og senere også regnfuldt.