V: Østjyske jobs er alvorligt truet

Hinge-virksomhed tvinges måske til at lukke

Venstres folketingsmedlem Michael Aastrup Jensen (V) vil nu "skubbe til" flere østjyske, socialdemokratiske borgmestre i et forsøg på at stoppe den bebudede NOx-afgift. 

Ifølge Michael Aastrup Jensen vil den koste mange østjyske arbejdspladser, og han satser på, at borgmestrene kan råbe partifællerne på Christiansborg op 

Én af de steder, hvor afgiften koster arbejdspladser er Saint-Gobain Weber A/S, der angiveligt er truet på grund af afgiftsstigningen, og det vil ifølge Michael Aastrup Jensen koste 100 arbejdspladser. Dette til trods for at virksomheden i forvejen har investeret op mod 30 mio. kr. for at reducere anvendelsen af kul. 

Problemet består i, at Saint-Gobain Weber nu i stedet bruger kød- og benmel i sine ovne, Det betyder mindre udledning af CO2, men mere udledning af kvælstof, idet de bæredygtige brændsler fra naturens side indeholder mere kvælstof. 

Det er borgmestrene i Randers og Favrskov, Henning Jensen Nyhuus og Nils Borring (S), samt LO i Randers, der opfordres til at lægge pres på partifællerne.

- Jeg mener, det er helt urimeligt, at en virksomhed som Saint-Gobain Weber, der i forvejen har gjort rigtig meget for at mindske luftforureningen, bliver ramt så hårdt. Virksomhederne betaler jo allerede denne afgift i stor stil, og nu vil regeringen sætte prisen op. Kronjylland har ikke råd til at miste flere arbejdspladser,  siger det lokale folketingsmedlem fra Venstre Michael Aastrup Jensen