Utilfredshed med spareplaner

Kommunen vil spare 50 mio. på ældreområdet

01:55

I Randers Kommune er der lagt op til en sparerunde indenfor ældreområdet. 50 millioner kroner skal der spares og som følge deraf skal 75 medarbejdere fyres.

- Jeg er chokeret og rystet over, at der er så store besparelser på ældreområdet. 75 personer ud af 1800 - det er mange i et i forvejen presset område, siger Inge-Lise Christensen, der er formand hos FOA Randers til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Hos Ældresagen i Randers er der også utilfredshed med, at ældreområdet endnu engang bliver ramt:

- Vi må jo sige - nu igen! Vi synes jo, at der er skåret helt ind til benet og det er åbenbart ikke tilstrækkeligt, siger Martin Bonde, der er næstformand hos Ældresagen Randers-Nørrehald-Langå.

Det er forvaltningen, der er kommet med spareforslaget, og nu er det så op til politikerne at træffe de endelige beslutninger i forbindelse med de kommende budgetforhandlinger.

- Vi kommer ikke udenom, at der skal foretages nogle tilpasninger i bemandingen og i forhold til den måde, vi yder service på i ældreområdet. For vi kan simpelthen ikke finansiere den store pukkel, som ligger, siger Claus Omann Jensen (V), borgmester i Randers, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Forslaget forventes færdigbehandlet i oktober.

Se mere i indslaget øverst i artiklen.