Ups! Bus sad fast

Bustur tog pludselig en uventet drejning

02:05

1 af 4

Hvad gør man lige, hvis man kører forkert? For de fleste bilister vil svaret være at vende om, men det kan til gengæld give store problemer, hvis man kører i en lang bybus.

Det fandt en aarhusiansk buschauffør ud af her til eftermiddag. Han kørte i buslinie 15 i Aarhus Nord, da han pludselig kom til at køre i den forkerte retning.

Buschaufføren var derfor nødt til at tænke hurtigt. For at få vendt bussen om, kørte han fra Skejbyvej ind på Ladefogedvej, som er en lukket vej.

Her forsøgte han at finde plads til at vende den lange bus, men det gik ikke helt efter planen, fortæller Torben Nielsen, som er mekaniker hos Busselskabet Aarhus Sporveje:

- Chaufføren kom til at dreje forkert, og så synes han ikke, han kunne rette den op igen, og så kørte han herop, og så gik der nok lidt panik i ham. Han drejede derfor ind på græsplænen i håb om, at den kunne rettes op et par gange, siger han til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Vendingsforsøget mislykkedes, og bussen endte i stedet med at sidde fast i den våde græsplæne.

Anne Downs bor på Ladefogedvej og var en af de beboere, som opdagede den mærkværdige drejning. Hun fortæller til TV 2 | ØSTJYLLAND, at hun blev noget overrasket, da hun pludselig så bussen sidde fast:

- Jeg var chokeret og tænkte: "Hvad laver han dog her? Er der sket et eller andet?".

Efterfølgende blev Falck tilkaldt for at få trukket bussen fri. Ingen passagerer var til stede i bussen under episoden.

Se et interview med Anne Downs, som overværede vendingsforsøget, øverst på siden.