Ulovligt fyrværkeri-salg på skoler

Ulovligt fyrværkeri kan tilsyneladende skaffes overalt

06:11 Luk video

Store mængder livsfarligt og ulovligt fyrværkeri er i omløb og til salg blandt helt unge mennesker på landets tekniske skoler. Det viser en rundtur med skjult kamera til fire østjyske ungdomsuddannelser foretaget af TV 2 | ØSTJYLLAND. Tilbuddene lød på store kanonslag, chrysanthemumbomber og en enkelt håndgranat

Alle steder, hvor tv-holdet kom frem, kunne den første tilfældige kontakt på skolen enten tilbyde fyrværkeriet eller henvise direkte til kammerater, der handler med den slags. Det drejer sig om tekniske skoler i Aarhus, Silkeborg, Grenaa og Randers.

Østjyllands Politi er rystet over resultatet:

- Det kommer meget bag på os, at man nu på uddannelsesinstitutionerne kan købe ulovligt fyrværkeri af krudtpushere, siger politiinspektør Mogens Brøndum, Østjyllands Politi til TV 2 | ØSTJYLLAND.

En elev på teknisk skole i Grenaa oplyser til TV 2 | ØSTJYLLAND, at man kan omsætte for mellem 100.000 og 200.000 kr. i november og december.

Ifølge Østjyllands Politi stammer fyrværkeriet typisk fra ulovlig import fra Tyskland, tyveri fra containere hos danske fyrværkerihandlere og i stigende omfang fyrværkeri produceret ulovligt herhjemme     

Se mere på TV 2 | ØSTJYLLAND kl. 19.30