Udstillingsvindue for musikere

Spot Festival begynder torsdag

04:10

1 af 2

I morgen, torsdag, begynder Spot Festival i Aarhus.

Festivalen er et udstillingsvindue for kommende stjerner indenfor musikkens verden, hvor musikproducere kan gå på jagt efter det nyeste og mest hippe på musikscenen.

Derfor er det ikke hits fra store internationale kunstnere, der brager ud af højtalerne, men derimod lyden af morgendagens stjerner.

Spot Festival startede i 1994 i Aarhus, og i dag er den kendt for at være et af Skandinaviens vigtigste steder at spotte talent. Derfor kommer der i år omkring 300 internationale branchefolk fra musikverdenen for at kigge nærmere på artisterne.

- Spot Festival kan præsentere ny dansk og nordisk musik i korte koncertformer, som vi kalder showcase. Vi tiltrækker et interesseret og nysgerrigt publikum, og her har den danske branche mulighed for at vise sine nye bands og artister frem for en udenlandsk branche, som kommer for at kigge på de nye danske og nordiske bands, siger Esben Marcher, der er booker og programplanlægger på Spot Festival.

Han fortæller, at mere end 150 bands skal spille på festivalen de kommende dage. Her kan publikum høre alt lige fra undervandsmusik til hitlistepop.

Du kan se mere om Spot Festival og se hele interviewet med Esben Marcher i tv-indslaget øverst på siden.