Ubudne gæster på motorvej

Vejdirektoratet: Byggeplads er ikke udflugtsmål

00:27

1 af 2

Ifølge vejdirektoratet er det et stigende problem, at borgere benytter motorvejsbyggeriet i og omkring Silkeborg som udflugtsmål, og at nogle personer stjæler værktøj og udstyr samt udøver hærværk.

- Vi oplever, at temmelig mange mennesker benytter byggepladserne som udflugtsmål både i arbejdstiden og aften og weekender. Det er forbudt, og det er tydeligt angivet på skilte på alle adgangsveje til byggepladserne, siger Carsten Sandgaard, der er projektchef i Vejdirektoratet, i en pressemeddelelse.

Og det kan være farligt at bevæge sig rundt på motorvejsbyggeriet.

- Der er rigtig gode grunde til, at der er adgang forbudt på byggepladserne. Især i arbejdstiden er det livsfarligt at bevæge sig rundt mellem store maskiner, der arbejder. Men også uden for arbejdstiden kan du pludselig falde i et hul, der ikke var der dagen før. Eller måske er arbejdstiden udvidet den dag, og du bliver overrasket af lastbiltrafik, du ikke forventede, siger Carsten Sandgaard.

Udover de mange nysgerrige borgere, som tager en fredelig tur på byggepladsen, oplever vejdirektoratet også, at der er sket en stigning i antallet af tyverier og hærværk.

Se: Se motorvej fra luften

-Det er selvfølgelig uacceptabelt og ikke mindst meget frustrerende for entreprenørens folk, der mister deres værktøj og maskiner og måske bliver forsinket i deres arbejde. Al tyveri og hærværk bliver meldt til politiet, siger Carsten Sandgaard.

Derfor overvejer flere af entreprenørerne på byggeriet at ansætte et vagtværn, der skal holde øje med området uden for arbejdstiden, og kameraovervågningen på pladserne er allerede blevet øget.

Vejdirektoratet har i sommer arrangeret åbent hus arrangementer på motorvejsbyggeriet, hvor nysgerrige kunne komme og se nærmere på det, og sådanne arrangementer vil formentlig blive gentaget i fremtiden.

I videoen øverst i artiklen kan man komme en tur med ud på den nye motorvej.