Turister bliver advaret

Advarsel efter ulykke med aarhusianske kvinder

Vandrestierne på Madeira kan være farlige, siger myndighederne Foto: Flickr

På baggrund af ulykken, der kostede to kvinder fra Aarhus livet på Madeira, udsender de lokale turistmyndighederne nu en advarsel til de mange vandre-turister på øen. 

- Vi anbefaler, at alle mennesker - beboere og turister - læser og følger de råd og sikkerhedsstandarder som er tilgængelige på vores hjemmeside www.visitmadeira.pt, siger den regionale direktør for turisme, Bruno Freitas. 

Ifølge det lokalet kriminalpoliti omkom kvinderne ved et fald ud over en bjergskrænt efter at have passeret en "lukket dør, der havde et forbudt skilt,", skriver den lokale avis dnoticias.pt. Det oplyses, at der skal foretages yderligere undersøgelser af dødsfaldene - blandt andet identifikation.

Madeiras Turistråd udtrykker sorg og at udtrykke medfølelse med de omkomnes familier

Ruterne langs de primitive vandingskanaler er en af de vigtigste turistattraktioner i øgruppen med knap 2500 km gangstier, hvor man kan "komme ind i hjertet af øen", som det udtrykkes.

- De fleste af de ture er tilgængelige for alle, men der er dog varierende sværhedsgrader, oplyser det regionale turist-sekretariat.. Valg af rute bør afhænge af "niveau af erfaring og fysisk tilstand" .