Tulip ramt af listeria

Trækker tre slags kødpålæg tilbage

Arkivfoto

Tulip med hovedsæde i Randers trækker torsdag tre forskellige slags pålæg tilbage, efter at en analyse af et parti solgt i Sverige viser spor af listeria, oplyser Tulip i en pressemeddelelse.

De pågældende typer pålæg er solgt i Superbest, oplyser Tulip.

Tilbagekaldelsen i Danmark omfatter Tulip Pålækker Kylling m/peber, Tulip Pålækker Hamburgerryg og Tulip Pålækker rullepølse.

Der er tale om produkter i 200 grams pakninger, der er dobbelt så stor som normale pålægspakker. De tre produkter er produceret den 15. august 2014 og er mindst holdbar til den 12. september 2014, oplyser Tulip.

Kvalitetsdirektør i Tulip Food Company, Michael Larsen, siger, at de fundne mængder af listeria er så små, at forbrugere, der har spist de pågældende produkter, ikke risikerer at blive syge.

- Listeria kan vokse i et produkt, og derfor kan et meget lille indhold af listeria i løbet af holdbarhedsperioden øges til en mængde, der kan udgøre en risiko.

- Vores beregninger viser, at den risiko først opstår sidst i holdbarhedsperioden, og derfor vil vi sikre, at alle produkter bliver destrueret, inden de kan udgøre en risiko for forbrugerne, siger Michael Larsen i en skriftlig kommentar.

Produktionslinjen på Tulip Food Companys fabrik i Schüttorf i Sverige, hvor pålægget er produceret, er blevet lukket, og der vil ikke blive produceret igen, før omfattende prøver giver sikkerhed for, at kilden til listeriasmitten er fjernet, lyder det fra pålægs-producenten.