Troværdig svindler på spil

Advarsel: IT-hjælp er det rene fup 

Der er IT-svindlere på spil i Østjylland. Folk, der udgiver sig for at være fra Microsoft og tilbyder at hjælpe dig med sikkerhedsproblemer på din computer. Det fortæller DR Østjylland.
 
- Det virkede meget troværdigt og overbevisende, siger Elisabeth Due Andersen. Hun blev i lørdags ringet op af en engelsktalende mand, der udgav sig for at være fra Microsoft/Windows og sagde, at hun havde alvorlige sikkerhedproblemer på sin pc.

- Jeg kunne da godt se, at der var et eller andet. Og han kørte en eller anden scanning, som jeg ikke helt var med på. Manden overtog styringen af hendes pc og forklarede omhyggeligt hele tiden, hvad han gjorde og hvor problemerne var.

- Hans forklaringer virkede på en eller anden måde meget troværdige. Og han forklarede flere gange, at han samarbejdede med Windows og at han gjorde det for at hjælpe. Det viste sig, at hjælpen ikke var gratis.

Han sagde, at for 125 euro kunne jeg købe et helt års sikkerhed hos hans firma. Så kunne han løse problemet her og nu. Det afslog Elisabeth Due Andersen.

- Så blev han sådan lidt irriteret og spurgte, hvad jeg så kunne tilbyde, fordi så kunne han tilbyde mig sikkerhed for kun 56 euro i stedet. Og så tænkte jeg, at det her lyder da helt skørt
.
Hun afbrød forbindelsen og undrer sig bagefter over, at hun hoppede på svindlerens forklaringer.

- Normalt vil jeg bare afslå en mand, der ringer op på telefonen på den måde og taler engelsk. Det vil jeg da ikke have tillid til overhovedet. Men han havde helt klart forstand på det.

Elisabeth Due Andersen er langt fra den eneste dansker, der er blevet snydt på den måde, fortæller man hos Microsoft Danmark, der har sporet svindlerne til Indien.

De understreger også, at Microsoft aldrig ringer brugere af Microsoft op omkring fejl på pc'en.