Troels Lund Poulsen trækker sig

Har ansøgt om orlov fra folketinget 

Venstres tidligere skatteminister Troels Lund Poulsen (V), der er valgt i Østjylland, ansøger nu om orlov fra Folketinget. Det sker efter de seneste dages voldsomme pressestorm mod ham i forbindelse med en mulig lækage af fortrolige skatteoplysninger om den nuværende statsminister Helle Thorning-Schmidt (S).

- Det siger selv, at jeg naturligvis tager afstand fra, at der er blevet lækket personfølsomme oplysninger. Derfor har jeg også hele tiden bifaldet, at Københavns Politi undersøger lækage-sagen, og jeg ser frem til, at Københavns Politi nu afslutter dets undersøgelse. I forhold til dagens udgave af Ekstra Bladet vil jeg gerne slå fast, at jeg intet kendskab har til de fremsatte påstande, siger Troels Lund Poulsen i en pressemeddelelse fra partiet Venstre.

- Jeg må dog samtidig konstatere, at hele sagen om Helle Thorning-Schmidts skattesag i øjeblikket fuldstændig overskygger mit politiske arbejde. Derfor ser jeg mig på nuværende tidspunkt ikke i stand til at udføre mit politiske arbejde tilfredsstilende, og derfor vil jeg i morgen ansøge Folketingets formand om orlov fra mit hverv som folketingsmedlem, siger Troels Lund Poulsen i pressemeddelelsen.

- Jeg ser nu frem til, at Undersøgelseskommissionen kommer til at undersøge og afdække alle aspekter af sagen. Der er fremkommet en række alvorlige beskyldninger mod min person gennem de seneste uger, og jeg er derfor tilfreds med, at jeg nu får lejlighed til at fortælle min version af sagen i sin helhed. Som jeg tidligere har udtalt, hænger proces og substans sammen i denne sag, og skal derfor ses i sammenhæng. Det bliver nu muligt, når Undersøgelseskommissionen påbegynder sit arbejde, og jeg har i den forbindelse absolut intet at skjule. Jeg vil også gerne igen slå fast, at jeg fuldt og helt har levet op til min tavshedspligt i forhold til personfølsomme oplysninger, siger Troels Lund Poulsen.