Tilflyttere strømmer til Silkeborg: - Var ikke sket uden ny motorvej

Flere og flere flytter til Silkeborg efter, at Silkeborgmotorvejen åbnede for to år siden. Dengang var borgmesteren bange for, at borgerne ville flytte væk

01:55

VIDEO: Katrine Rosenquist og hendes kæreste er flyttet fra Aarhus til Silkeborg, og på grund af Silkeborgmotorvejen kan de komme hurtigt til og fra arbejde.

- Den nye motorvej har helt klart haft stor betydning for, hvorfor vi har valgt Silkeborg, siger Katrine Rosenquist, som er tilflytter til Silkeborg.

For to år siden åbnede Silkeborgmotorvejen, og dengang var borgmesteren bange for, at borgerne ville flytte væk. Men strømmen har vist sig at gå den modsatte vej.

Læs også Ny skole pludselig i spil til lukning: - Jeg er rigtig ked af det

- Jeg forventer, at vi indeværende år rammer 1000 nye borgere. Det var ikke sket, hvis vi ikke havde fået en ny motorvej, fortæller borgmester i Silkeborg Kommune Steen Vindum (V). 

Jeg forventer, at vi rammer indeværende år med 1000 nye borgere. Det var ikke sket, hvis vi ikke havde fået en ny motorvej.

Steen Vindum (V), borgmester, Silkeborg Kommune 

En af tilflytterne er Katrine Rosenquist, som er flyttet til Silkeborg fra Aarhus sammen med sin kæreste og etårige søn.

Hun er meget begejstret for de muligheder, der er for at komme hurtigt til arbejde fra Silkeborg.

- Min kæreste arbejder i Viby, og han kan komme dertil på 25 minutter med motorvejen. Jeg får mulighed for at søge job mange flere steder, end jeg gør i Aarhus, siger hun.

Silkeborgmotorvejen åbnede for to år siden. 

For hende er der mange fordele ved at bo i Silkeborg.

Jeg kan hurtigt komme på arbejde, og det er en kæmpe prioritet på min liste, fordi jeg har en søn. Man har ikke lyst til at bruge for meget tid på vejene.

Katrine Rosenquist, tilflytter, Silkeborg 

- Silkeborg giver os mere familieliv, og det giver os mere tid sammen. Jeg kan hurtigt komme på arbejde, og det er en kæmpe prioritet på min liste, fordi jeg har en søn. Man har ikke lyst til at bruge for meget tid på vejene.

Katrine Rosenquist er ikke alene. I en rapport af Cowi og Silkeborg Kommune fremskrives der en stigning i antallet indbyggere med 12 pct. frem mod 2031. Det er næsten dobbelt så mange som landsgennemsnittet.

- Her kan man ramme 600.000 arbejdspladser inden for en times kørsel. Man kan få et hus, som måske er en million kroner billigere end et tilsvarende hus i Aarhus, siger borgmester Steen Vindum.

Læs også Københavnerpiger på landet: - Vi flytter på gård når vi er gamle nok