Tatovering er nødvendig

Det er af hensyn til fødevaresikkerheden, at svineproducenterne er nødt til at tatovere deres grise

00:37

1 af 2

Det er fødevaremyndighederne, der kræver id-mærkningen af de danske grise. På den måde kan man følge grisene hele vejen fra producenten og videre ud til slagterierne.

- Det her handler om fødevaresikkerhed, og det er altså hele rygraden i dansk svineproduktion, siger Jens Hansen, der er pressechef hos Danish Crown i Horsens, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Svineproducent Johannes Nielsen fra Galten kritiserer i dag, den måde landemændene er nødsaget til at mærke deres grise på.

Mærkningen foregår nemlig med en form for sømhammer, hvor grisen bliver tatoveret med et nummer.

Se: Kæmper for svinevelfærd

Hos Danish Crown ser man lige nu desværre ikke andre muligheder, end at svineproducenterne bliver nødt til at mærke deres grise.

- Tatoveringen er, som det ser ud nu, desværre i et vidt omfang nødvendig, for at vi kan have den fantastiske eksport af svin, som vi har i Danmark, siger Jens Hansen.

I videoen øverst på siden kan du høre Jens Hansen forklare nærmere om id-mærkningen.