Talsmand: De skal også med

Grimhøjmoskéen skal med i stormoské-projekt

01:32

1 af 2

Moskéen på Grimhøjvej i det vestlige Aarhus er flere gange kommet i mediernes søgelys.

I dag var moskéen også samtaleemne på Aarhus Rådhus, hvor borgmester Jacob Bundsgaard mødtes med talsmanden for Forbundet af Islamiske Foreninger, Sami Saidana.

Forbundet af Islamiske Foreninger skal stå for opførelsen af en stormoské i Aarhus. Moskéen på Grimhøjvej er en del af projektet, og det var blandt andet deres rolle, som i dag blev drøftet.

Talsmanden for Forbundet af Islamiske Foreninger mener, at Grimhøjsmoskéen fortsat skal være en del af projektet:

- For byens skyld er det en god idé, at de holder forbindelsen til forbundet, så de ikke bliver skubbet i et hjørne med mere ekstremisme og radikalisering, siger Sami Saidna til TV 2 | ØSTJYLLAND:

For en uge siden stod talsmanden for Grimhøjmoskéen, Fadi Abdallah, frem i TV 2 | ØSTJYLLAND og erklærede sin støtte til kampen for en islamisk stat.

Han tog dog afstand til den vold og de drab, som foreningen Islamisk Stat har stået bag, men valgte samtidig at stille spørgsmålstegn ved, om handlingerne er blevet begået eller ej.

Det er de udtalelser, som borgmesteren i dag fik drøftet med Forbundet af Islamiske Foreninger:

- De (moskéen på Grimhøjvej, red.) er kommet med nogle meget, meget uheldige udtalelser og har også skabt stor forvirring, siger borgmester Jacob Bundsgaard til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Borgmester Jacob Bundsgaard mener, at udtalelserne er med til at kaste skygge over byggeriet af en stormoské, men understreger, at han ikke vil være med til at afgøre, om Grimhøjmoskéen fortsat skal være en del af projektet.

Se et tv-indslag om mødet mellem borgmester og forbund øverst på siden.