Tabt gods skaber kaos

Halvdelen af trafikmeldinger drejer sig om tabt gods

Mens diskussionen om en udvidelse af E45 fra fire til seks spor når nye højder, kan vejmyndighederne konstatere, at mere end halvdelen af forhindringerne på strækningen stammer fra noget så simpelt som tabt gods. Det viser en opgørelse som offentliggøres i Aarhus Stiftstidende.

På strækningen mellem Horsens og Randers har der i år frem til 5. december været omkring 600 meldinger om fare, der medfører nedsat hastighed eller kø. Mere end halvdelen af meldingerne - 325 stk. - drejer sig om tabt gods. 

Dertil kommer alt det, som flyver udenfor kørebanen og senere samles op af mandskab fra NCC. De har ifølge avisen en uofficiel fornemmelse af, at det er håndværkere, der er mest sløsede, for det er mange murerbaljer og andre ting fra håndværkerbiler, det samles op.

Kristian Thomsen, leder af færdselsafdelingen ved Østjyllands Politi, siger til avisen, at mange undervurderer de kræfter, der er på spil på motorvejen.

- Tingene skal simpelt hen spændes bedre fast, mener han.

Trafikministeren har netop meddelt de østjyske borgmestre, at pengekassen til motorvejsbyggeri er tom, og at der ikke bliver seks spor på strækningen foreløbig.

Kun 22 af meldingerne drejer sig kø på grund af stærk trafik...