T. Hansen strammer op

Dropper salg af trekantede batterier

Efter TV 2 | ØSTJYLLAND lige siden nytår har kunnet fortælle om østjyder, der er kommet til skade ved affyring af batteriet "New Orleans", der er solgt af T. Hansen, kommenterer firmaet nu for første gang de mange uheld.

- Jeg og mine medarbejdere er meget berørte af situationen, som vi beklager dybt. nytårsaften skal være en festdag og ikke en aften, hvor familien Danmark udsættes for fare, og derfor er ét  uheld et for meget, fortæller direktør Bent Jensen fra T. Hansen.

T. Hansen har besluttet at destruere sit restlager af New Orleans batterier, og arbejder fortsat på at  klarlægge, hvad der er gået galt.

T. Hansen oplyser, at firmaet har fået knap hundrede henvendelser fra kunder i forbindelse med årets  nytårsfyrværkeri. Omkring tyve af henvendelserne omhandler person- eller tingskade.

I lyset af de ulykker, som er sket, vil T. Hansen fremover stramme yderligere op om sikkerheden i forbindelse med fyrværkeriprodukterne.

- Der er klart, at vi har det utrolig skidt med, at der sker ulykker og uheld med noget af det fyrværkeri, vi sælger. Derfor vil vi fremover lave nye interne procedurer for, hvad det er for noget fyrværkeri, vi vil
sælge. Vi arbejder på nye retningslinjer, men formodentlig vil vi fremover helt fjerne de trekantede batterier fra vores sortiment, fortæller Bent Jensen.

Procedurerne for test af produkterne vil også blive strammet yderligere op, og T. Hansen vil lægge op til en dialog både med producenterne, Fyrværkeribrancheforeningen og med Sikkerhedsstyrelsen.

Lige siden 1. januar har TV 2 | ØSTJYLLAND flere gange forgæves tilbudt Bent Jensen at medvirke til et interview. Direktøren fra T. Hansen Bent Hansen har dog afvist hvert eneste tilbud, han har fået om at medvirke.