Strid om havvindmøller

Energistyrelsen har godkendt projekt

01:48

1 af 2

Onsdag kom et stort vindmølleprojekt midt i Aarhus Bugt et skridt nærmere. Energistyrelsen har godkendt planerne, og det betyder, at der allerede om tre år kan stå 20 kæmpemøller på 150 meter i bugten ud for Norsminde Strand syd for Aarhus.

Men det er et scenarie, der vækker stor modstand langs kysten.

Det er vindmølleselskabet Havvind Aarhus Bugt, som gerne vil rejse de 20 havvindmøller, som kommer til at stå 6.5 kilometer fra kysten.

Efter godkendelsen fra Energistyrelsen af projektets forundersøgelser tror selskabet bag, at møllerne bliver en realitet.

- Dermed kan vi gå videre og planlægge et detailprojekt for 20 havvindmøller på højest 150 meter, siger Søren Egge Rasmussen, der er formand for Havvind Aarhus Bugt A/S.

Men projektet møder en strid modvind, da en gruppe borgere er modstandere af projektet.

- Der er ingen lokal forankring herude. Samsø har direkte meldt ud, at de er imod det. Hele vejen langs Odder-kysten har vi samlet 8.500 underskrifter på, at man er imod vindmøllerne, siger Peder Pedersen, der er talsmand for "Østjyder mod vindmøller i Aarhus Bugten".

Her frygten man, at udsigten bliver skæmmet af de store havvindmøller, og derfor har de i dag, onsdag, klaget deres nød til ombudsmanden.

Du kan se mere om sagen i indslaget over artiklen.