Strejke fortsætter

DSB's 400 håndværkere fortsætter strejken

Juletrafikken risikerer at blive lammet, efter at DSBs mange hundrede håndværkere har besluttet at fortsætte med at strejke. 

Fællestillidsmand på driftsværkstedet i Aarhus, Elo Palm Jensen, fortæller, at de strejkende medarbejdere på et møde tirsdag morgen er blevet enige om at gå hjem.

- De er utilfredse med, at der ikke var noget nyt fra ledelsen omkring de krav, vi vil have opfyldt. Ledelsen vil gerne mødes med os igen, men det har lidt lange udsigter. De kan først mødes i næste uge, og det synes medlemmerne ikke var godt nok, siger han.

De godt 400 ansatte i Aarhus mødes igen onsdag morgen for at tage stilling til, om de skal gå på arbejde igen.  Han understreger, at der ikke behøver at gå ret lang tid, før passagererne kommer til at mærke strejken.

- Der er tog, som ikke kommer ud og køre, fordi de ikke kan komme ind til eftersyn eller blive vedligeholdt. Og det kan selvfølgelig få betydning for juletrafikken. Men det er ikke os, som har udskudt problemerne, siger Elo Palm Jensen. 

De strejkende medarbejdere er blandt andet sure over, at de ikke får pension af deres resultatlønsaftale, hvilket drejer sig om 120 kroner om måneden per medarbejder. 

Fællestillidsmanden erkender, at DSB står i en økonomisk presset situation, hvor hver en øre skal vendes.

- Men der er mange elementer i overenskomstforhandlingerne, som vi er utilfredse med, der ikke handler om penge, siger Elo Palm Jensen.