Storm på vej: Fastgør alt!

Fastgør eller fjern løse genstande

Det er en god idé at fjerne trampolinen i baghaven, inden stormen for alvor begynder.

Beredskabsstyrelsen er klar, når stormvejret i løbet af dagen fejer hen over landet. Og stormvarslingen fra DMI tyder på, at der bliver brug for hjælp.

Det ordinære beredskab er søndag formiddag på plads. Derudover har styrelsen på landsplan bedt de 400 frivillige om at holde sig klar.

- Vi har underrettet alle vores frivillige, så de kan være på dupperne. Deres primære opgaver bliver formodentlig at fjerne væltede træer, afstivning af stilladser og tage sig af strømsvigt, forudser kolonne- og vagthavende chef i Beredskabsstyrelsen, Jørn Allan Pedersen.

Begynder først på eftermiddagen
Stormen begynder i Nordjylland, men breder sig derefter ned over resten af landet.

Østjylland forventes derfor for alvor at blive ramt tidligt søndag eftermiddag, hvorefter vinden bliver kraftigere og kraftigere, inden den kulminerer først på aftenen.

I Østjylland bliver stormen dog ikke helt så kraftig som længere mod nord.

Jørn Allan Pedersen fra Beredskabsstyrelsen har fire gode råd til danskerne, inden det bryder løs omkring klokken 12.

- Følg med i medierne og følg myndighedernes anvisninger. Fjern alle løse genstande, og kan det ikke lade sig gøre, så fastgør dem. Sørg for at lukke døre og vinduer og sidst men ikke mindst hav en lommelygte og batterier klar, hvis strømmen går, siger Jørn Allan Pedersen.

Stormen bliver voldsomst i Nordvestjylland. Herfra bevæger det kraftige vindfelt med det mest blæsende vejr sig mod sydøst - ind over hele Nordjylland og videre over Kattegat.

Ifølge TV2 Vejret kan Læsø og Anholt blive ramt af vindstød med orkanstyrke, ligesom Sjællands Nordkyst først på aftenen også kan vente besøg af stormen.

Resten af landet får stormende kuling med vindstød af stormstyrke.