Stor regning for ulovlig alkohol

SKAT jagter illegal handel med varer fra grænsekioskerne

SKAT i Midtjylland jagter i øjeblikket private, der køber stort ind i grænsekioskerne og sælger det nord for grænsen.

Medarbejdere fra SKAT Midtjylland blev for nylig tilkaldt af Østjyllands Politi, der havde fundet et større lager af spiritus og vin i forbindelse med en ransagning vest for Århus.

SKAT beslaglagde 311 flasker spiritus og 95 flasker vin på stedet. Ejeren oplyste, at han henter spiritus og vin i Tyskland og sælger det videre til venner og bekendte. Han kan nu se frem til en opkrævning fra SKAT på ca. 15.000 kr. i afgift på spiritus og vin samt bøde og sagsomkostninger på mere end 30.000 kr.

Men også ulovlig handel med sodavand kan blive dyrt. Tidligere på året blev der beslaglagt et større parti dåsesodavand købt i Tyskland, som en mand solgte fra sin varebil. Varebilen blev også beslaglagt som sikkerhed for den skyldige afgift, bøder og sagsomkostninger.

Der venter sodavandshandleren en regning på 40.000 kr..

- Vores afdeling får mange henvendelser om personer eller virksomheder, der sælger varer, hvor der ikke bliver betalt afgift til Danmark. Det drejer sig typisk personer, der kører over grænsen til Tyskland og køber tobak, spiritus, øl, sodavand, vin, chokolade- og sukkervarer, siger specialkonsulent Dorthe Rasmussen fra Punktafgifter i SKAT Midtjylland i en pressemeddelelse.

På baggrund af anmeldelserne er der foretaget godt 20 beslaglæggelser af ulovlige varer i år.