Stor jubel over gratis færge

Massevis af turister strømmer til lille ø

En times sejlads fra Horsens ligger øen Endelave. Her bor normalt knap 200 indbyggere, men lige for tiden vælter der med folk på øen.

Det skyldes, at der i september måned er gratis færgeforbindelse til øen. Et initiativ, Horsens Kommune står bag og som mange har valgt at benytte sig.

Færgen sejler gratis for at skabe opmærksomhed omkring øen og hjælpe forretningslivet med at få en længere sæson. Strategien har vist sig, at være mere end effektiv.

Hver dag modtager Endelave-færgen flere hundrede opkald fra interesserede folk på fastlandet, fortæller overfartsleder Anders Bech Frandsen:

- Vi har været oppe på 2000 opringninger i døgnet fra folk, der ville forudbestille plads, så vores kontordame har haft særdeles travlt.

Ingen ledige værelser

Et af de steder på Endelave, som nyder godt af de mange ekstra sensommer-turister, er Endelave Fiske- og Røghus.

Her har ejerne Jes og Helle Russell travlt med at servicere de mange gæster, som kommer for at spise eller overnatte på deres tilhørende Bed & Breakfast.

Flere gange har værtsparret være nødt til at afvise gæster, fordi der ikke var plads nok:

- Det er helt vanvittigt! Der er fuldstændig booket op resten af måneden. Der er kun et par enkelte frie dage. Vi har ikke engang fisk nok til vores fiskebutik, siger Jes Russell til TV 2 | ØSTJYLLAND og fortsætter:

- Normalt er vi næsten lukket ned i september - bortset fra weekenderne - men i år er der fuld drøn på. Det har der været siden 1. september.

Den gratis sejltur til Endelave gælder for personer og personbiler samt autocampere, håndværkerbiler, cykler, knallerter og motorcykler.