Stop for røverier i Gellerupparken

Trusler om udsmidning og flere anholdelser har sat en stopper for røverierne i Gellerupparken.

Den nye hårde kurs overfor kriminelle i Gellerupparken har givet pote. Siden politiet for en måned siden sigtede en gruppe unge for røveri og Brabrand Boligforening truede med udsmidning, er antallet af overfald i boligområdet faldet drastisk.For blot en måned siden var det ellers hverdagskost med voldelige røverier. Men Politiet forstærkede indsatsen i området og kort derefter kunne de anholde 8 unge, der mistænkes for at stå bag en del af de mange røverier.- Det virker på to måder. Dem vi har anholdt er fjernet fra gaden og så har det jo en præventiv virkning på andre derude der kan se, at det ikke kan betale sig, siger Leif Kristensen der er vicepolitiinspektør ved Århus Politi til TV2 / ØSTJYLLAND.

Antallet af gaderøverier er faldet drastisk.I hele april og begyndelsen af maj var der næsten daglige tilfælde. 25 gaderøverier på lidt over en måned. Den syvende maj anholder politiet de første i sagen.Og i den lille måned der er gået siden anholdelserne har der kun været et eneste gaderøveri.Brabrand Boligforening har tidligere sagt at man vil gøre alvor af truslerne om at sætte de kriminelle unges familier på gaden. Boligforeningen mener selv, det har været med til at afskrække unge fra at begå røverierne.

- Det at vi melder så kraftigt ud at man kan miste sin bolig hvis man ikke opfører sig ordentligt. Det signal har beboerne da taget til efterretning derude, siger en tilfreds bestyrelsesformand i Brabrand Boligforening Jesper Pedersen til TV2 / ØSTJYLLAND.

Brabrand Boligforening arbejder nu på at smide tre familier ud som følge af røverierne.