Spiller flere timer om dagen

Klaverskole satser benhårdt på talenter

Hjemme i Martin Lysholm Jepsens dagligstue i Tilst vandrer fingrene rundt på tangenterne.

Det sker i helt kontrolleret tempo og med stor præcision, selvom det kun er børn og unge, der sidder ved klaveret.

Martin Lysholm Jepsen er underviser ved den aarhusianske klaverskole Gradus, som udelukkende er sat i verden for at uddanne de mest talentfulde klaverelever.

Det vigtigste for underviseren er, at eleverne bliver motiveret, så de kan holde liv i ambitionerne, der kan drive dem vidt omkring. Mange drømmer om en uddannelse på musikkonservatoriet og længere ude i fremtiden, at kunne spille blandt verdens bedste pianister:

- Jeg håber, at de føler sig godt rustede, når de skal videre - både, at de har spillet en masse koncerter, at de har et godt, bredt repertoire, en god teknik og selvtillid. Det her er kun begyndelsen, siger Martin Lysholm Jepsen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Klaverskolen blev oprettet, fordi der ifølge Martin Lysholm Jepsen manglede en skole, hvor særlige talentfulde børn og unge kunne få mulighed for at udvikle sig.

En af elever, som jævnligt bliver undervist på klaverskolen er 11-årige Rune Leicht Lund. Han føler, at undervisningen giver ham bedre teknik i fingrene og mere viden og teori inden for den klassiske musikverden:

- Jeg kan godt lide det. Jeg kan mærke det helt ind i hjertet, fortæller han.

Det er den magi, der opstår, når mange fingre spiller sammen. For selvom klaverskolen er en talentskole, handler meget af undervisningen også om ydmyghed og om at pleje passionen:

- Jeg ser, de brænder for at spille. De bliver betaget af musikken. De er fuldstændig vilde og blodige, når de spiller. De elsker det, siger Martin Lysholm Jepsen.