Speedway til Horsens

Officielt: Casa Arena bliver ny hjemmebane

Tirsdag klokken 11.30 var der indkaldt til pressemøde i Horsens, og her blev det som ventet offentliggjort, at Casa Arena Horsens skal huse speedway i de kommende år.

Østjyderne har efterhånden vænnet sig til, at diverse store musikere gæster Horsens, men nu kan man også se frem til at se verdens bedste speedway-kørere på østjysk grund.

AC Horsens, CASA, og Horsens Kommune har indgået et samarbejde med BSI Speedway, der er selskabet bag grand prix-serien, om at CASA Arena Horsens bliver Danmarks speedway-hjemmebane i 2015, 2016 og 2017.

Det betyder, at der i de tre år i Danmark kun vil blive kørt grand prix i Horsens, hvor verdens bedste kørere deltagere.

- Det er en fantastisk nyhed for Horsens som by, for hele kommunen og regionen, at CASA Arena Horsens bliver hele Danmarks nye speedway-hjemmebane i de kommende tre år, og vi er meget stolte over, at der skal køres speedway i absolut topklasse i Horsens, siger Henrik Ravn, der er direktør i AC Horsens, i en pressemeddelelse.

Det første grand prix køres på CASA Arena Horsens lørdag den 8. august 2015, og der vil være plads til 12.500 på stadion.

- Vi vil som altid løfte i flok i Horsens, og vi vil - i samarbejde med BSI Speedway, CASA og Horsens Kommune - gøre vores ypperste for give horsensianerne samt de danske og udenlandske speedwayentusiaster en fantastisk oplevelse på CASA Arena Horsens. Det er ikke så tit, vi kan præsentere verdensstjerner på vores hjemmebane, og vi glæder os til den 8. august 2015 klokken 19.00, når der for første gang skal køres Kjærgaard Danish FIM Speedway Grand Prix i Horsens foran 12.500 tilskuere, siger Henrik Ravn.

Tidligere flerdobbelte speedwayverdensmester, Ole Olsen, der gennem flere år har arrangeret grand prix-stævner, ser også frem til at komme til Horsens.

- Det samarbejde, der er mellem de forskellige aktører i Horsens kommune, er jo helt unikt, og den store opbakning, der også er til stede hos borgere, erhvervsdrivende med flere er fantastisk at se og opleve. Godt gået Horsens. Jeg er sikker på, at det danske FIM Speedway Grand Prix bliver en kæmpe succes for Horsens og Danmark, siger Ole Olsen.

Du kan se mere om speedway i Horsens i Nyhederne klokken 19.30 på TV 2 | ØSTJYLLAND.