Somalier nægter forsøg på øksedrab

29-årig somalier nægter forsøg på terror og drabsforsøg på Kurt Westergaard

Foto: Nils Sloth

Den 29-årige somalier, der er tiltalt for forsøg på terror ved at forsøge at slå Jyllands-Postens bladtegner Kurt Westergaard ihjel, nægter sig skyldig.

Han sad ubevægelig og tavs i retssalen i Aarhus, da anklageren, statsadvokat Kirsten Dyrman, onsdag læste anklageskriftet op.

Han bar briller og var iklædt lys skjorte med en sort trøje over og cowboybukser. Han var kortklippet og med fuldskæg i modsætning til for at år siden ved anholdelsen. Den gang var han kronraget og med et lille fipskæg.

Gennem sin advokat Niels Christian Strauss lod han forstå, at han ikke havde til hensigt at dræbe Kurt Westergaard. Han erkender dog at have trængt uretsmæssigt ind i bladtegneres hus.

Inden retssagen gik i gang sagde Kirsten Dyrman, at der ikke vil blive indkaldt udenlandske vidner i sagen.

Bevæbnet med en økse forsøgte somalieren den 1. januar 2010 at komme ind til Muhammed-tegneren, der havde søgt tilflugt i sit sikrede badeværelse, hvorfra politiet blev alarmeret til rækkehuset i Viby ved Århus.

Kurt Westergaard trykkede på alarmen i sit badeværelse klokken 22.02.

Efter at have truet med hævn over Kurt Westergaard blev han overmandet af politiet og såret af to skud på gaden uden for tegnerens hjem. Det skete klokken 2210. På det tidspunkt var somalieren bevæbnet med både en økse og en kniv. Han blev såret i det ene ben og den ene hånd af politiskuddene.

Den 29-årige somalier var onsdag kommet ind i retsbygningen ad "bagdøren". I Vestre Landsrets afdeling på Aaboulevarden i Aarhus kan politiet køre de tiltalte ned i kælderen og fragte dem med elevator direkte op til retssalen, uden at offentligheden eller tilhørerere ser ham, inden han føres ind i retslokalet.