Smukfest bliver udfordret af Fyn

Borgmester bekymret over ny festival

02:03

1 af 2

Man skulle ikke tro, at der var noget, der kunne true Smukfest i Skanderborg, når man tager festivalens store succes i betragtning.

I år var mere end 50.000 mennesker mødt op til festlighederne i bøgeskoven, og festivalen er derfor Østjyllands absolut største.

Nu ser den østjyske festival dog ud til at få konkurrence fra uventet kant. En ny, fynsk musikfestival med navnet Tinderbox vil snart se dagens lys.

I modsætning til Smukfest kan festivalen se frem til at modtage penge fra Odense Kommune. En kommunal støtte på 23 millioner kroner.

Det er de penge, som nu vækker bekymring hos Skanderborg Kommunes borgmester, Jørgen Gaarde (S). Han mener, at støtten er udtryk for unfair konkurrence:

- Det er altså det samme som at sige, at vores ivrige skatteborgere skal se, at deres penge bliver brugt til bagefter at konkurrere mod vores festival, siger han til TV 2 | ØSTJYLLAND og henviser til den kommunale udligning, som gør, at Skanderborg hvert år må afgive en del af sit overskud til andre kommuner - deriblandt Odense.

Arrangørerne bag festivalen Tinderbox i Odense forventer at kunne tiltrække omkring 45.000 mennesker.

Se et tv-indslag om festivalstridigheden øverst på siden.