Slut med rygning og indkøb

SKAT strammer personalepolitikken

Rygepauserne lægges til arbejdstiden hos SKAT

SKAT strammer op på de ansattes muligheder for at holde pauser i arbejdstiden. I Skatteregion Midtjylland er der indført et forbud mod at ansatte køber ind i frokostpausen, og hos SKAT København er det slut med at gå ud i det fri for at ryge, skriver Politiken.

- Vi udbetaler hvert år lønninger i omegnen af 400 millioner kroner til vore medarbejdere. For de penge forventer vi en god og dedikeret arbejdsindsats, siger direktør i Skat København, Erling Andersen til avisen.

- Har man så den tilbøjelighed, at man ryger - så skal det i hvert fald ikke gå ud over arbejdstiden, understreger skattedirektøren.

Blæser til kamp
Men Dansk Told- og Skatteforbund blæser til kamp mod personalepolitiske stramninger, der "er gået over stregen".

- Arbejdsgiverne strammer skruen på de offentlige arbejdspladser, og det vil vi ikke bare acceptere, siger Jørn Rise, formand for Skatteforbundet, til Politiken. Forbundet vil nu tage sagen op med Skats ledelse.

Og ikke kun Skat strammer personalepolitikken. Dansk Jurist og Økonom Forbund (Djøf) oplever i stigende grad, at de kommunale arbejdsgivere sætter spørgsmålstegn ved, at medarbejderne beder om fri på barnets første sygedag.

- Man har altså ret til at blive hjemme og passe sit syge barn - alligevel ser vi i stigende grad arbejdsgivere, der prøver at betvivle nødvendigheden af en sådan fridag, siger formand for overenskomstansatte djøf'ere Lars Qvistgaard til Politiken.

Han peger på, at der sker en voldsom personalepolitisk opstramning i øjeblikket:

- Jeg tolker det sådan, at de offentlige arbejdsgivere i ly af krisen prøver lidt panisk at lave nogle opstramninger for at få noget mere produktivitet ud af de samme eller måske endda færre medarbejdere, siger Lars Qvistgaard.